En Sıcak Konular

Koç, Baykal'la köprüleri attı

24 Aralık 2007 19:10 tsi
Koç, Baykal'la köprüleri attı
CHP'nin büyük kurultayında Deniz Baykal karşısında genel başkanlığa adayı olan Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağ kolu yakıştırmasını kabul etmedi. Şimdiye kadar kimsenin adamı olmadığını belirten Koç, siyaset

CHP'nin 2008 yılı mart ayında yapılması beklenen büyük kurultayında Deniz Baykal karşısında genel başkanlığa adayı olan Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağ kolu yakıştırmasını kabul etmediğini söyledi. Koç, "CHP, seçim başarısızlığını başka faktörler bağladı. Özeleştiri yapmadı." dedi.

Haluk Koç, Marmara Bölgesi'ni kapsayacak bir değerlendirme gezisi çerçevesinde Kocaeli'ne geldi. Parti teşkilatı ve bazı toplum sivil örgütlerini gezen Koç, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Koç, Baykal'ın sağ kolu yakıştırmasını kabul etmedi.

Şimdiye kadar kimsenin adamı olmadığını belirten Koç, siyasete girme nedenini ve siyaset dönemindeki konumunu şöyle değerlendirdi:

"Deniz Baykal'ın kazandığı kurultayda muhalefet listesinde listeyi delerek partiye girdim. Kimsenin adamı olmadan siyasete girdim. Kimsenin adamı olmadan da siyasete devam ettim. Tek bir kurumun adamı oldum. CHP'nin adamı oldum. 2 yıl parlemento dışında merkez yönetim kurulu görevini sürdürürken, tüm Anadolu'yu dolaştım. 2002'de Samsun milletvekili oldum. Ondan sonra 4.5 yıl grup başkan vekili oldum. Sayın Genel Başkan'ın (Baykal) sağ kolu tanımlaması içerisinde değerlendirilecek bir görev yeri değildir grup başkan vekili. Genel sekreterler ve genel başkan yardımcıları sağ kolu olur. Çünkü grup başkan vekili, seçimle gelir göreve, atama ile olmaz."

Bir gazetecinin, "CHP uzun zamandır kötüye giderken siz de bu partinin içindeydiniz. Neden şimdi böyle bir çıkış yaptınızda daha önce böyle bir davranış sergilemediniz?" sorusuna Koç, bu eleştirileri parti içinde devamlı yaptığını söyledi.

Koç, nasıl eleştri yaptığını şöyle aktardı: "2004 yerel seçimlerden sonra Grup Başkan Vekili sıfatı ile partinin bir öz eleştri yapmasını Baykal'a aktardım. Burada CHP'nin ortak akıl üretmediğini, lidere biat edilen bir parti konumuna geldiğini, Türkiye'yi kuşatan değişik sorunlar karşısında CHP'nin aktif bir politika üretmesi noktasına gelmesi gerektiğini söyledim. Tüm Türkiye'nin partisi olma noktasına gelmesi için eksikliklerini gidermesi gerektiğini, Türkiye'de herkesi kucaklayacak bir siyasi çember oluşturması gerektiğini, bu şekilde giderse sıkıntılarla karşılaşacağımızı 2004 Nisan ayında parti meclisinde söyledim."

"CHP, BAŞKA FAKTÖRLERİ SEÇİM BAŞARISIZLIĞININ SEBEBİ OLARAK GÖSTERDİ"

Geçen genel seçimlerde CHP'nin başarısız olmasına rağmen kendine dönük özeleştri yapmadığını da belirten Koç, başarısızlığının sebebini başka faktörlere bağladığını söyledi.

Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP aldığı seçim sonucunu bir başarısızlık olarak nitelendirmeyip, kendine dönük bir özeleştiri mekanizmasını işletmemesi sıkıntıları artırdı. CHP kendi dışındaki faktörleri seçim başarısızlığının sebebi olarak gösterdi. 'Kömür dağıltıldı, bulgur dağıtıldı, Amerika vardı, din görevlileri vardı.' Nasretin Hoca'nın bir fıkrası var: senin hiç kusurun yok mu? Senin hiç hatan yokmuydu? Türkiye'yi bu kadar ezen yolsuzluk, yoksulluk, üretimsizlik, işsizlik, konusunda CHP'nin savunması gereken, politika oluşturması gereken ve bunu halkla buluşturması gereken sol değerler yokmuydu? Yönetim anlayışımızda bir eksikliğimiz var mı diye hiç değerlendirilmedi."

CHP'nin başına geçmesi durumunda önce parti içine demokrasiyi getireceğini aktaran Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Demokratik tüzük yapılandırması gereken tüm altyapı çalışmasını yeniden yapılacaktır. Önce parti içinde demokrasi daha sonra Türkiye'de demokrasi. Önce kendi evimizin içini düzenlemek zorundayız. CHP'nin tüm illerindeki kongreleri Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde davalık durumunda. Kongre süreçleri mahkemeye taşınıyor. Bunu aşmak zorundayız. Herkesin genel başkan olacağı iddiayı ortaya koyuyorum. Partiden itilmiş kakılmışları tekrar kazanacağız."

haber7



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,405 µs