En Sıcak Konular

Hip hop iktidarı bozar!

24 Aralık 2007 16:29 tsi
Hip hop iktidarı bozar! İşte, hip-hopçu muhalif Kemalizm'in muhteşem kötüler dörtlüsü: Otoparkçılar, teşvik pirimi alan futbolcular, yolsuzluk yapan siyasetçiler, karı-kız düşkünü tarikatçılar. 2007'nin hasar raporuyla birlikte Yıldıray Oğur'un yazısında...

Yıldıray Oğur/ Taraf

Hip hop iktidarı bozar

2007 yılının son iki yazısından biri bu. Bu yıldan geriye; sokak ortasına serilmiş iyi bir insanın cesedi, darbeci günlüklerini yayınladığı için kapatılmış bir dergi, internet sayesinde ucundan dönülmüş bir darbe, yine internet üzerinden karşı muhtıra veren siviller, seçim sandığı sayesinde namusu kurtarılmış bir demokrasi, hükümetin içinde ne zaman açacağı belli olmayan nadide bir çiçek, sokaklara inmiş depresif saldırgan bir resmi ideoloji, evlere asılı kalmış, indirilmeyen solmuş bayraklar, kafası kesilmiş misyonerler, abilerinin kim olduğu belli olmayan katiller, artık itiraf edilmiş gerekçelerin kararları, özgürce çarpışan arabalara binebilecek iyi çocuklar, şehit askerlerin bayraklı tabutları, canını kurtarmak için yurtdışına gitmiş Nobelli bir yazar, çok sesli yeni Türkiye melodisi kulaklarını tırmalamış klasik bir piyanist, partisinden önce kendisi içeri kapatılmış bir genel başkan, akıbeti meçhul bir anayasa taslağı, bayram dinlemeden sınır ötesinde bombalanan dağlar, o dağlarda beklenen pişman etmeyecek bir af ve tüm bu kakofoniden sıkılanların kulaklarının pasını silecek yeni Sezen Aksu şarkıları kaldı.

2007’de olanlar üzerine konuşmaya 2008 bile yetmeyecek. O yüzden hasar tespit raporunu yazmaya hemen başlamak gerek.

2007'nin sert rüzgârları gözlerimizin önündeki perdeleri indirdi, gerçeklerin üzerindeki toz toprağı kaldırdı, kafalarımızı soktuğumuz konforlu evlerin çatılarını uçurdu, özenle dizilmiş ezber destelerini bozdu. 

2007'nin sert rüzgârlarının antenlerini yıktığı, frekansını bozduğu, cızırtılı sesi artık kulakları tırmalayan Ankara radyosu ise Fazıl Say özel programıyla devam ediyor yayınına. Askeri telsiz sesleri, devlet radyosu yayını, korsan muhalefet radyosunun sesi birbirine karışmış. Muhalif resmî ideoloji kakofonisini hip hop şarkısı diye yutturmak da vaziyeti kurtaramıyor. Hep Ankara radyosuna bağlanmış gazetenin hip hoplu reklâmları içimizi hoplatmaya yetmiyor. Hayır. Tam da bu hip hop muhalefetin kendisi çok iktidarcı çok muhafazakâr.

Çünkü bu muhalif resmi ideolojinin muhalifliği topluma karşı, iktidarlara değil. Hip hopçu muhalif Kemalizmin hedefinde otoparkçılar, teşvik pirimi alan futbolcular, yolsuzluk yapan siyasetçiler, karı kız düşkünü meczup tarikatçılar var. İşte muhteşem kötüler dörtlümüz bu kadardır. Bu muhalif iskambil oyunu kartların aslarıyla oynanmaz. Ne iyi çocuklar, ne abileri, ne de abileri belirsiz katiller giremez bu muhalifliğin hedef tahtasına. Varsa yoksa yolsuzluk yapan, kirli, adam kayırmacı, her kötülüğün anası siyasete vurulur. Bu pis siyasetçilerin yetiştiği pis sokaklara, onları yetiştiren çarpık ilişkilere vurulur. Yani topluma vurulur. Arada da çaktırmadan bu adamları başımıza getiren demokrasiye vurulur. Çünkü demokrasi asr-ı saadeti bozar. Pisler, kötüler, demokrasiyi kullanarak saf (salak) halkı sömürüp başımıza bela olurlar, her şeyi alt üst ederler.

Aslında düzen çok iyidir, ilk kurgu, orijinal ideoloji harikadır. Sorun bunu yozlaştıranlar, o asr-ı saadeti bozanlar, problem çıkaranlardadır. Yani sorun bu kadri bilinmeyen düzeni hak etmeyen insanlardadır. Derdi toplumdur bu muhalifliğin. Halkı halka şikâyet ederler. "Bizden adam olmaz", "halkın yüzde 70'i aptal" ideolojisine malzeme taşımak, bir kısım insana aptal, hırsız, kötü, pis demektir muhalifl olmak. Onların aptal, hırsız, kötü, pis düzenle, iktidarla dertleri yoktur. İktidar toplum kavgasında toplumu adam etmeye soyunmuş o yüce, iyi büyük iktidardan yana saf tutarlar. Her zaman cezayı kesecek bir düşmanımız olduğu sürece bu kötü düzen devam edebilir. O aksanlı küfreden otoparkçı, o teşvikçi futbolcu, o hırsız siyasetçi, o sapık tarikatçıdır düşman. Ceza onlara kesilir. Ne demişti İsmet Paşa; "Kimseye söylemeyin, bu halk sizin düşmanınızdır."
Artık herkese söyleyebilirsiniz. Biliyoruz.



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs