En Sıcak Konular

Erke dönergecine ne oldu?

24 Aralık 2007 15:27 tsi
21 Kasım 2006’da tanıtımı yapılan ve yakıt tüketmeden enerji üretecek alet olarak lanse edilen Erke dönergeci iddia edildiği gibi 2007’ye yetişmiyor.

Şirket sır buluşu bu yıl insanlığın kullanımına sunamayacağını duyurdu

Televizyon ve yazılı basın reklamları ile “Bilimsel düşüncenin gücü” sloganıyla merak uyandıran büyük sır, Erke dönergeci buluşu yapan şirketin iddia ettiği gibi 2007 yılına yetişmiyor. 21 Kasım 2006’da yapılan ve pek çok emekli paşanın da katılımı ile dikkat çeken toplantıda Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş’nin 14 yıllık araştırmasının sonucu olarak lanse edilen buluşun bir kuvvet makinası olduğu Erke Yönetim Kurulu Danışmanı Emekli Tümgeneral Çetin Uğural tarafından duyurulmuş, buluşun 2007 yılında ortaya çıkacağı ve insanlığın hizmetine sunulacağı belirtilmişti. İddiaya göre hiçbir yakıt tüketmeden enerji üretebilen bu sır buluş, başta küresel ısınma olmak üzere dünyayı tehdit eden tüm sorunlara da ilaç olacaktı. Şirket, buluşu ortaya çıkarmak için 31 Aralık 2007 saat 24.00’e kadar beklenmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş’nin internet sitesine bayram tatilinden önce konan bir duyuruda sözkonusu sır buluşun rötar yapacağı belirtildi. Şirket açıklamasında şöyle denildi:

21 Kasım 2006 tarihli basın açıklamamızda buluşa göre çalışan ilk ürün olan elektrik üretecinin milletimiz ve tüm insanlığın kullanımına arz edileceği ve bunun 2007 yılı sonuna kadar gerçekleştirileceği beyan edilmiştir. Buluşumuzun, Türk Milleti ve tüm insanlığın faydasına sunulabileceği uygun ortamın hazırlanması ile ilgili çok yönlü çalışmalarımızın öngörümüzün aksine 2007 yılı içerisinde tamamlanamayacağı anlaşılmıştır.

Buluşa göre çalışan ilk ürünün kullanıma sunulması için planlanan sürenin aşılacak olması konunun önemi ve mahiyeti düşünüldüğünde arzu edilmemekle birlikte ihtimal dâhilinde bir durum olarak değerlendirilmelidir. Şirketimizin önceliği, ilkelerinden taviz vermeden buluşun, Türk Milleti ve tüm insanlığın istifade edebileceği şekilde kullanıma sunulabilmesidir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

 vatan



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs