Çalık'a ofsayttan atılan gol: Adem Gürses! | " /> Çalık'a ofsayttan atılan gol: Adem Gürses! | "/>

En Sıcak Konular

Çalık'a ofsayttan atılan gol: Adem Gürses!

24 Aralık 2007 13:07 tsi
Çalık'a ofsayttan atılan gol: Adem Gürses! TMSF tarafından görevden alınan Adem Gürses'in, yine TMSF tarafından ATV Genel Müdürü yapılması medya dünyasında konuşulmaya devam ediyor. Elbette kulisler atamanın bilinmeyen perde arkasını da yansıtıyor!

Başkentin nabzını iyi tutan gazetecilerden Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, bu ilginç atamanın perde arkasını Turktime'dan Ersin Tokgöz'e anlattı.

TURKTİME: Sürpriz bir kararla Adem Gürses, TMSF yönetimindeki ATV'nin yeni genel müdürü oldu. TMSF, kendi yönetimindeyken Star TV ve Star Gazete Medya Grup Başkanı olarak atadığı Adem Gürses'i 2004 sonunda hakkındaki bazı iddialardan dolayı görevden almıştı. Siz de o dönemde Yeni Şafak'taki köşenizde bu iddiaların bir kısmına yer vermiştiniz. Kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

ŞAMİL TAYYAR: O tarihte Adem Gürses ve ekibini görevden aldıkları için TMSF yönetimini kutlamıştım. Çünkü, maalesef grubu iyi yönetememişlerdi. Ayrıca, haklarında çok sayıda iddia vardı. Nitekim, Fatih Altaylı, 25 Ocak 2005 tarihli Hürriyet'teki köşesinde “Star soyuldu mu?” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, ortalıkta uçuşan iddiaların bir kısmını gündeme getirdi ve TMSF'nin bu nedenle Gürses yönetimini değiştirdiğini yazdı.

TURKTİME: Ama sizin de belirttiğiniz gibi “ortalıkta uçuşan iddialar” bunlar…

ŞAMİL TAYYAR: Doğrudur, değildir ayrı bir şey. Ama TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün, Altaylı'ya yaptığı şu açıklama, tarihi niteliktedir: 'Bazı insanlara meslek hayatlarının son dönemlerinde son derece şerefli bir iş veriyor, devletin malını emanet ediyorsunuz; ama buna ihanet ediyorlar. Türkiye'de en zor iş galiba namuslu ve becerikli adam bulmak.'

SATIŞA ONAY VERİLMEZSE GÜRSES'İN TURŞUSUNU MU KURACAKLAR?

TURKTİME: Bu açıklamanın üstünden yaklaşık 3 yıl geçti ve şimdi Adem Gürses yine TMSF tarafından genel müdür yapıldı. 3 yılda ne değişti?

ŞAMİL TAYYAR: Bunu ben de soruyorum açıkçası. Gerçekten de bu 3 yılda ne değişti de Adem Gürses'i TMSF yönetimindeki ATV'ye genel müdür yaptılar? Ne oldu 'ihanet' lafına, ne oldu 'namuslu ve becerikli adam bulmak' iddiasına. Uzun lafın kısası, üç beş gün sonra devri yapılacak kuruluşa Adem Gürses'i getirmek muhtemel yeni patron sayın Ahmet Çalık'a ofsayttan atılmış bir goldür.

TURKTİME: Bu atama, Ahmet Çalık'ın bilgisi dahilinde olamaz mı?

ŞAMİL TAYYAR: Evet, ihtimal dâhilindedir. Mümkündür. Ancak o zaman da ihaleyle ilgili henüz kararını vermeyen RTÜK ve Rekabet Kurulu'na saygısızlık yapılmış olur. Eğer RTÜK ve Rekabet Kurulu'ndan her halükarda onay çıkacağını düşünerek böyle bir atama yapıldıysa, onun da izahı yoktur.

TURKTİME: Yapılması gereken neydi?

ŞAMİL TAYYAR: TMSF, devir işlemi yapılana kadar beklemeliydi. Eğer RTÜK ve Rekabet Kurulu ihaleye onay vermezse, Adem Gürses'i ne yapacaksınız o zaman? Turşusunu mu kuracaksınız?

GÜRSES'İN ÇOK GÜÇLÜ BİR LOBİSİ VAR...

TURKTİME: Önce kovarak gönderiliyor, sonra davul zurnayla karşılanıyor… Adem Gürses'in bu gücü nereden geliyor acaba? Başbakanlıkta ve iktidar partisinden destek mi var?

ŞAMİL TAYYAR: Gücünün nereden geldiğini bilmiyorum ama iyi bir lobiye sahip olduğu görülüyor. Bu lobi faaliyetleri her zaman vatan millet aşkı için de olmuyor. Lobi deyince illa siyasi bağlantı kurmaya gerek yok. İstanbul'da nice iktidarlar var ki, siyasi partilerin veya siyasilerin yanında esamesi okunmaz. Bu arada kıymeti kendinden menkul kimi bürokratlar veya siyasiler, kendilerine olduğundan fazla güç vehmederek durumdan vazife çıkarmış olabilir. Onların da ipliği yakında pazara çıkar.

TURKTİME: Nasıl çıkacak mesela?

ŞAMİL TAYYAR: ATV'de bundan sonra yapılacak yeni dizi ve programların pişirildiği şirketler ile arkasındaki isimler iyi takip edildiğinde, bazı ipuçlarına ulaşmak mümkün olabilir. Benim kişisel kanaatim, bu aracılar, siyasi kimliklerinden öte, siyasi organizasyonları üstlenen kimi cevval isimler olabilir.

TURKTİME: Bundan sonra ATV ve Sabah'ı ne bekliyor?

ŞAMİL TAYYAR: Verilen 1.1 milyar dolar çok iyi para. İhale iptal olursa bu parayı veren çıkmayabilir. Kamu adına iyi bir iş. Medya devi Sabah ve ATV'de bu belirsizliğin giderilmesi de sektörel açıdan isabetlidir. Çalık grubu, başarılı bir grup. Umarım Sabah ve ATV'nin marka değerini daha da arttırırlar. Ama Adem Gürses kafasıyla yola çıkıyorlarsa daha öğrenecekleri çok iş var demektir. Allah yardım etsin.



Bu haber 3,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs