En Sıcak Konular

PKK'nın yeni Fransa tipi planı

24 Aralık 2007 11:43 tsi
Kandil'de iflahı kesilen PKK, Fransa'da Gettolarda araç yakmakla başlayan isyanları örnek aldı. İstanbul NERON'ları PKK'lı çıktı.

İstanbul'da son bir ay içerisinde kundaklanan 34 otomobilden bazılarının, terör örgütü PKK'nın sokak eylemlerinde sıklıkla kullandığı molotofkokteylleriyle yakıldığı belirlendi. Eylemlerin PKK'ya yakın internet sitelerince sahiplenilmesi de araştırmaları bu yöne kaydırdı.

İstanbul'un Bağcılar, Ümraniye ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu bazı ilçelerinde son bir ayda 34 araç kundaklandı. Saldırganların özellikle Porche, BMV, 4x4 cip gibi lüks otomobilleri hedef almaları dikkat çekerken, yapılan araştırmalarda 6 aracın molotofkokteyliyle yakıldığı tespit edildi.

Diğer araçların da camlarının kırılarak yanıcı maddelerle yakıldığı belirlendi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt adına molotoflama olaylarına karıştığı belirlenerek daha önce gözaltına alınan PKK'lılar ve bunlarla bağlantısı olanları araştırmaya başladı. Eylemcilerin, kimliklerinin ortaya çıkmasını engellemek için özellikle MOBESE kameralarının bulunmadığı sokakları tercih ettikleri kaydedildi.

Araştırmaların önümüzdeki günlerde sonuç vereceğini belirten üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Kundaklamaların PKK tarafından gerçekleştirildiği yönünde bazı ipuçları var. Bunları değerlendiriyoruz. TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonların ardından güç kaybeden örgütün özellikle büyük şehirlerde yandaşlarına güçlü olduğu hissini vermek için bu eylemleri gerçekleştirdiğini değerlendiriyoruz." dedi.

Aktif haber



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs