-VİDEO | " /> -VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa liglerinde bu hafta -VİDEO

24 Aralık 2007 11:32 tsi
Avrupa liglerinde bu hafta -VİDEO Avrupa Lig'lerinde Noel öncesi son maçlar oynanırken, İspanya'da El Clasico, İtalya'da da Milano Derbisi nefesleri kesti...

Bundesliga dışında, Avrupa Lig'lerinde Noel öncesi son hafta maçları bu hafta oynanırken, yılın son derbilelerinde ezeli rakipler Barcelona-Real Madrid, Inter-Milan karşı karşıya geldi...

İSPANYA LA LIGA
Barcelona 0 -1 Real Madrid
La Liga'da haftanın dev maçında Barcelona sahasında Real Madrid'e 1-0 mağlup oldu. Maçın başında Iniesta, Ronaldinho ve Eto'o'nun başrolü üstlendiği bu birkaç dakikalık baskı, Real'in kontraatağını golle tamamlayan Julio Baptista'nın güzel vuruşuyla bir anda kesildi.



36'da gelen golün ardından sonuç değişmedi ve La Liga'daki puanını 41 'e çıkaran lider Real Madrid, ikinci sıradaki ezeli rakibi Barcelona'yla arasındaki puan farkını 7'ye çıkartarak tatile mutlu çıktı.

Villareal 1 - 1 R.Huelva

Konuk ekip Huelva'nın golünü 38. dakikada Camunas atarken, Villarreal'in bu gole cevabı yalnızca 1 dakika sonra temcilcimiz Nihat ile geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda her iki takımın da gol çabaları sonuç vermeyince, mücadele bu skorla sona erdi.



Alınan bu beraberliğin ardından Villarreal, İspanya La Liga'da puanını 32'ye yükseltti. Recreativo Huelva ise 20 puana yükseldi.


Atletico Madrid 1 -2 Espanyol

La Liga'nın 17. haftasında Atletico Madrid evinde Espanyol'a 2-1 yenildi.

Ev sahibin golü 37. dakikada Simao'dan gelirken, konuk ekibin gollerini 52. dakikada Raul Tamudo ve 84. dakikada Luis Garcia kaydetti.



Ayrıca Madrid ekibinde Agüero ve Pernie kırmızı kart görerek takımlarını yalnız bıraktılar.




İTALYA SERIE A

Inter 2 -1 Milan

Serie A'da haftanın maçında Inter ve Milan Guiseppe Meazza'da karşı karşıya gelirken, Inter Arjantinli futbolcuları Cruz ve Cambiasso'nun golleriyle Milan'ı 2-1 mağlup etti.



İki Arjantinli futbolcunun golleriyle galibiyete uzanan Inter, İtalya Serie A'da puanını 43'e yükselterek en yakın rakibi Roma ile 7 puanlık farkı korudu. Pirlo'nun harika frikiği ise görülmeye değerdi...

Juventus 2-0 Siena

Serie A'nın 17. hafta karşılaşmasında Juventus sahasında konuk ettiği Siena'yı Salihamidzic ve Trezequet'in golleriyle 2-0 mağlup etti.



Juventus, Torino'da oynanan karşılaşmanın her iki devresinde attığı 1'er golle 3 puanın sahibi oldu ve puanını 35'e çıkararak 3. sıradaki yerini korudu.

Roma 2 -0 Sampdoria

Roma, sahasında konuk ettiği Sampdoria'yı 2-0 mağlup ederek, Serie A'nın 17. Haftası'nda da şampiyonluk iddiasını sürdürdü.



Roma'yı galibiyete taşıyan golleri 17'de penaltıdan Totti ve 90'da Cassetti kaydederken, Roma, Inter'in 7 puan ardından zirve yarışına devam etti...


İNGİLTERE PREMIER LİGİ

Arsenal 2 - 1 Tottenham

Ada'da Kuzey Londra derbisi solukları kesti. Premier League'in 18. hafta mücadelesinde Arsenal Tottenham'ı Emirates'de konuk etti.



2.yarının hemen başında Adebayor ile geçen Arsenal'e Berbatov cevap verdi. 71'de R.Keane penaltıyı kaçırdı. 75'te Nicklas Bendtner'in golüyle sonuç belirlendi. Bu sonuçla Arsenal Premier League'de puanını 43'e çıkartarak liderlik koltuğundaki yerini korudu ve ilk yarıyı lider bitirdi.


Manchester United 2 - 1 Everton

İngiltere Premier Ligi'nin 18. hafta maçında Manchester United sahasında karşılaştığı Everton'ı 2-1 yenerek Arsenal'i takibini sürdürdü.



Kırmızı Şeytanlar'ın gollerini 22 ve 87. dakikalarda Cristiano Ronaldo atarken, Everton'ın tek sayısı 27. dakikada Tim Cahill'den geldi.
Middlesbrough 1 - 2 West Ham

İngiltere Premier Lig'de 18. hafta mücadelesinde Tuncay Şanlı'nın takımı Middlesbrough evinde West Ham United'a 2-1 mağlup oldu.


İlk yarısı 1-1'lik eşitlik ile sona eren maçta ev sahibi ekibin golü 40. dakikada Wheater'dan gelirken, West Ham'ın bu gole yanıtı 4 dakika sonra Ashton Dean'dan geldi. Konuk ekip 90. dakikada Scoot Parker'ın ayağından bulduğu golle üç puanı aldı.


FRANSA LIGUE 1


Nancy 1 - 1 Lyon

Fransa Ligi'nde ilk yarının son haftasının açılış mücadelesinde lider Lyon, takipçisi Nancy ile deplasmanda karşılaştı.



İlk yarısından gol sesi çıkmayan karşılaşmada, Baros'un golüyle öne geçen Lyon, Ntsayi'ye engel olamadı ve maç 1-1 sona erdi.

Saint Ettiene 0 -1 Paris Saint Germain

Ligue1'de ilk yarının kapanış maçında ligde zor günler geçiren PSG deplasmanda St. Etienne'i Peguy Luyindula'nın 51. dakikadaki golüyle devirdi ve rahat bir nefes aldı.



Konuk PSG'de forma giyen ve Ocak Ara Transfer Dönemi için Beşiktaş'ın gündeminde olduğu iddia edilen Arjantinli Marcelo Gallardo karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

HOLLANDA EREDIVISIE

PSV 4 -1 Utrecht

Hollanda Ligi'nde zirve mücadelesi veren PSV Eindhoven 16. haftada sahasında Utrecht'i ağırladı. Rakibi karşısında ilk yarıyı önde kapamasına rağmen, 2. yarının başında kalesinde golü gören PSV, 3 gol daha buldu ve karşılaşmayı 4-1 kazandı.

PSV aldığı 4-1'lik galibiyet sonrası 15 hafta sonunda topladığı 33 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Konuk Utrecht ise 16 maç sonunda 24 puanda kaldı.


Excelsior 2 - 1 Ajax

Hollanda Ligi'nde zirve mücadelesi veren Ajax, Excelsior deplasmanında şoka uğradı. Düşme hattında yer alan rakibine 2-1 mağlup olan kırmızı beyazlılar, lider başladığı haftayı 3. sırada kapattı.



Henüz maçın 1. dakikasında Mitchell Pique'nin golüyle geriye düşen Ajax, Geert den Ouden'in 49'daki golüne engel olamadı. 63'te Hedwiges Maduro ile farkı 1'e indiren Ajax puan için ümitlense de sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

İSKOÇYA PREMIER LİGİ


Celtic 1 -1 Hibernian


İskoçya Premier Ligi'nde maç fazlasıyla lider olan Celtic, sahasında konuk ettiği Hibernian'la 1-1 berabere kaldı.



Hibernian Celtic Park'ta ilk  yarıyı, 20. dakikada David Murphy'nin golüyle ilk yarıyı önde tamamladı. Celtics'e 1 puanı getiren golü, bitime 22 dakika kala Jiri Jarosik kaydetti.
BELÇİKA JUPILER LİGİ

Anderlecht 3 -2 Mons Bergen

Belçika Ligi'nde Serhat Akın ve Ahmed Hassan'ın formasını giydiği Anderlecht, son sırada yer alan Mons Bergen'le karşılaştı.

Vadis Odjidja Ofoe ile 15. dakikada öne geçen Anderlecht, Francois Zoko'nun 20'de attığı gole engel olamadı. 34. dakikada sahneye çıkan Beşiktaş'ın eski oyuncusu Mısırlı Ahmed Hassan takımını bir kez daha öne geçirdi. 40'ta Daré Nibombe topu kendi ağlarına yolladı ve ilk yarıyı Anderlecht 3-1'lik skorla tamamladı.
PORTEKİZ SUPER LİGİ

Portekiz Süper Ligi'nde lider Porto, Nacional deplasmanında hiç ummadığı bir yenilgi aldı.

58.dakikada Lipatin'in golüyle yenik duruma düşen Porto, bu golü telafi edemedi ve bu sene ligde ilk kez sahadan yenik ayrıldı. Kazanan Benfica puan farkını 7'ye düşürdü...

YUNANİSTAN SUPER LİGİ

Yunanistan'da kızışan zirve yarışında ilk yarıyı Rivaldolu ve Dellaslı AEK,  Ergotelis'i deplasmanda 4-1 yenerek ilk yarıyı lider kapadı.

Çünkü aynı puandaki Olympiakos, Larisa ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak zirve yarışını 2 puan geriden takip etmek durumunda kaldı.

 


tumspor.com Okan Kılıçkaya

Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs