İşte son operasyondan ayrıntılar | " /> İşte son operasyondan ayrıntılar | "/>

En Sıcak Konular

İşte son operasyondan ayrıntılar

24 Aralık 2007 08:38 tsi
İşte son operasyondan ayrıntılar
Türk savaş uçaklarının, önceki gün PKK kamplarına yönelik düzenlediği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkıyor. Alınan bilgilere göre, harekat, terör örgütünün 40 kişilik yönetici kadrosunun yuvalandığı, Sidekan ve Çemço bölgesine yapıldı.

Son operasyonda F-16'lar, PKK'nın 40 yöneticisini hedef aldı  
 
Sınır ötesi operasyon nedeniyle Kandil Dağı'nın ilk hedef alınacağını önceden tahmin eden PKK yöneticilerinin Avaşin, Sidekan, Şeladiza, Çemço ve Zap bölgesine yerleştiği istihbaratı üzerine harekete geçildi. F-16 ve F-4'ler, belirlenen hedefleri 35 dakikalık bir operasyonla vurdu. Savaş uçakları daha önceki harekâtta olduğu gibi birkaç ilden değil, sadece Diyarbakır'dan havalandı. Bombalanan bölge PKK için Kandil Dağı'ndan sonra en stratejik yer olarak gösteriliyor. Örgütün lider kadrosundan pek çok yöneticinin buradaki sarp kayalıklarda barındığı belirtiliyor. Dağlıca'da 21 Ekim günü askerî birliğe düzenlenen saldırıda kaçırılan 8 asker de bu bölgeye getirilmişti. DTP'li milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişilik heyet, Çemço bölgesine giderek askerleri PKK'lı yöneticilerden teslim almıştı.

Elde edilen bilgilere göre; örgütün 'başkanlık konseyi'ni oluşturan 40 kişilik lider kadrosu ile PKK'nın İran'a karşı kurduğu PJAK'ın yöneticileri bu bölgede bulunuyor. Türkiye'nin Kuzey Irak sınırının 15 kilometre içlerindeki Avaşin, Hakurk, Sidekan, Şeladiza, Kalediza, Çemço, Kalatuka ve Lejve gibi bölgeler, örgüt açısından stratejik bir anlam taşıyor. Geçen hafta PKK'nın Kandil Dağı'ndaki karargâh binasını bombalayan Türkiye, örgütün dağlarda saklanan grupları arasında iletişimine büyük darbe vurmuştu. PKK'nın Zap kampının da bulunduğu Çemço ve Kalatuka bölgesinde örgütün lider kadrosundan Cuma kod adlı Cemil Bayık ve Cemal kod adlı Murat Karayılan, Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan ile Mustafa Karasu, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin ve Rüstem Cudi gibi isimler bulunuyor. Bu arada PKK kendisine yakın internet sitelerine yaptığı açıklamada, ABD keşif uçaklarının ardından Türk savaş uçaklarının Zap bölgesinin tamamını bombaladığını belirterek, hiçbir kayıp vermediklerini iddia etti.
 
zaman



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs