En Sıcak Konular

İsrail barışın kuyusunu kazıyor!

24 Aralık 2007 07:47 tsi
İsrail barışın kuyusunu kazıyor! İsrail, Filistinlilerin büyük umut bağladığı barış görüşmelerini sonuçsuz bıraktı. Hükümet, Filistin topralarındaki yerleşim yerlerini boşaltmak yerine gelecek yıl için dev bir yerleşim projesi başlattığını açıkladı.

İsrail, Filistin'in Annapolis zirvesinden beklentilerini boşa çıkarttı. Filistin topraklarındaki yerleşim yeri inşaatlarını durdurması beklenen İsrail yönetimi dün dev bir konut projesi başlattığını açıkladı. Buna göre Doğu Kudüs ile Batı Şeria'ya, gelecek yıl 740 ek konut inşa edilecek. İsrail kabinesi üyelerinden Rafi Eitan, yaptığı açıklamada, hiçbir zaman Kudüs'ün sınırlarında yapılanmayı durduracaklarına dair bir söz vermediklerini söyledi. Daha önce Doğu Kudüs'e komşu Har Homa'da 500 kadar konutun inşası için 2008 yılı bütçesinden pay ayrılması teklif edilmişti. Bu ay başında da aynı bölgede 340 ek konutun inşa edileceğinin açıklanması, İsrail ile Filistin arasında başlayan barış görüşmelerinde gerilimi arttırdı.

OLMERT: VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Diğer yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze Şeridi'nde savaşan Filistinlilere karşı saldırı gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Haftalık Mutad kabine toplantısında konuşan Olmert, “Terör grubuna karşı faaliyetler aylarca devam edecek” dedi. Olmert, savaşan Filistinlilerle mücadelelerini “İsrail ordusuyla terör grubu arasındaki gerçek bir savaş” olarak nitelendirdi ve bu “savaşın” devam edeceğini ifade etti.

HAMAS'LA GÖRÜŞMEYECEĞİZ

Olmert, Gazze Şeridi'nde kontrolü elinde bulunduran Hamas'la da görüşmeyeceklerini bildirdi. Hamas'ın İsrail'i tanımayı reddettiğine işaret eden Olmert, Hamas'la görüşmede İsrail'in herhangi bir faydası olmayacağını söyledi. İsrailli lider, ancak Orta Doğu Dörtlüsü'nün ortaya koyduğu şartları kabul edenlerle görüşeceklerini anlattı.


Hamas ile İsrail, Mısır'da anlaşma imzalayacak

Filistin'de yayımlanan El Kudüs gazetesi, Hamas'ın Şam'da yaşayan Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'ın 1,5 yıl kadar önce kaçırılan ve halen Gazze'de tutulan İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılmasını da içeren bir anlaşmaya varılması için bugün (dün) Mısır'da olacağını yazdı. Gazete, İsrail ile Hamas arasında, Mısır'ın arabuluculuğunda gizli görüşmeler yapıldığını öne sürdü. Meşal'ın ziyaretinin yeni gelişmeler ışığında gerçekleştiğini belirten gazete, Meşal'in Mısır ile uzun vadeli bir ateşkes anlaşması ve tutuklu değişimi hakkında temaslarda bulunacağını yazdı.

yenişafak



Bu haber 212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs