-VİDEO | " /> -VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Canlı yayında Büyüka-Cerrah tartışması -VİDEO

24 Aralık 2007 07:29 tsi
Canlı yayında Büyüka-Cerrah tartışması -VİDEO Cumartesi günü Kadıköy Saraçoğlu stadındaoynanan Fenerbahçe- Trabzonspor maçında iki LİGTV kameramanının polis tarafından dövüldüğü iddiaları üzerine Maraton programına telefonla bağlanan İstanbul emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şansal Büyüka ile harare

Ferhat Esnek'in haberi

Cumartesi günü Kadıköy’de oynanan F.Bahçe-Trabzon maçı bitiminde LİGTV kameranlarının dövüldüğü iddiası sonrası LİG TV’nin Maraton programına bağlanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettiin Cerrah ve Şansal Büyüka arasında hareretli tartışma yaşandı.

Cerrah, kameramanların dövüldüğü iddialarını yalanlarken, Büyüka, ısrarla kameramanlarının dövüldüğünü iddia etti. Polislere kameramanlar tarafından tekme atıldığını söyleyen Cerrah, ‘Devletin polisine tekme atılamaz’ derken, Büyüka, ‘Ortada tekme atma yok’ dedi. İki tarafta görgü şahitlerinin olduğunu söyleyince, Cerrah, ‘Olay yargıya intikal etmiştir. Bu saatten sonra konuşmayın’ şeklinde Büyüka’ya çıkıştı ve canlı yayın bağlantısından ayrıldı.

Telefon görüşmesinde kendilerine söz hakkı vermeden yayından ayrılan Cerrah’a sitem eden Büyüka, ‘Biz sayın müdürü dinledik, keşke o da bizi dinleseydi’ serzenişinde bulundu.

Büyüka daha sonra olayda kırıldığını iddia ettiği ve 40 bin avro fiyatının olduğunu söylediği kamerayı da canlı yayında izleyenlere gösterdi.

İşte hararetli tartışmanın dialogları:

Büyüka: Çevik kuvvet, F.Bahçe-Trabzon maçından sonra bir kameramanımızı dövüp, ağzına biber gazı sıktı.


Cerrah: Gerçekleri anlatmıyorsunuz. Sizin kameramanınız polise tekme attı ve mahkemede suçlu bulundu.


İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Lig TV’deki Maraton programının sunucu ve yorumcusu Şansal Büyüka, dün akşam canlı yayında tartıştı. Tartışma, Büyüka’nın önceki gün Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra bir kameraman arkadaşlarının (Ümit Kül) çevik kuvvet tarafından dövülüp ağzına biber gazı sıkıldığını anlatması üzerine başladı. Büyüka’nın sözleri sonrası cevap hakkını kullanıp Lig TV’ye telefonla bağlanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Büyüka’yı, olayı iyi bilmeden, tek taraflı konuşmakla suçladı. Büyüka ile Cerrah arasında canlı yayında yaşanan söz düellosunun önemli bölümleri şöyle:

Büyüka: Fenerbahçe-Trabzon maçından sonra iki kameraman arkadaşımızın basın toplantısına girmesine çevik kuvvet, Vali çıkacağı için izin vermiyor. Arkadaşlarımız "Biz her zaman buradan geçiyoruz" diyor. Çıkan tartışmada kameramız kırılıyor. Kameraman arkadaşımızı polise vurmakla suçluyorlar. Benim kameraman, "Elimde 15 kiloluk kamera var, nasıl vuracağım" diyor. Onu stadın köşesine götürüyorlar ve dövüyorlar. Daha sonra iki polis koluna giriyor ve ağzına biber gazı sıkıyorlar. Bir arkadaşımız araya giriyor, onu da dövüyorlar. Ben de bu olay sonrası karakola gittim ve gözlerime inanamadım.

Sol gözü kapanmış, sağ bacağında darbe izleri var. "Benim kameraman arkadaşımı döven çevik kuvvet nerede?" dedim. Arkadaşlarımızı sabaha kadar beklettiler ama onları göremedik. Sabah hakim karşısına çıktılar ve Allah’tan arkadaşımızın haline acıdılar ve serbest bıraktılar. Ama benim arkadaşımı döven polis hakkında en ufak bir soruşturma yok. Keyfi yargılama olmaz. Ankaragücü’nün bir yöneticisi ve Sivasspor’un bir yöneticisinin oğlu da geçtiğimiz haftalarda polisten dayak yemişlerdi.


Cerrah: Eğer konuyu gerçek olarak açıklasaydınız bağlanmayacaktım. Dün olayın akabinde karakola gidip, orada neler konuştuğunuzu da açıklamanız lazım. O koridor, bütün arkadaşların, protokolun kullandığı koridor. Nasıl görevli orada biber gazı sizin muhabirinizin ağzına sıkar, bana açıklayabilir misiniz. Olayın gerçek yönü şu değil mi Sayın Şansal, "Lütfen biraz geriye çekilin" dendiği zaman oradaki sizin görevliler benim komiserime, polisime tekme atmıyor mu? Bunun neticesinde mahkemeye intikal edip, sizin muhabirleriniz cezalandırılmadı mı? Orada tek taraflı polisi suçlamayın. Polis görevini yapmıştır. Herkesin kendine gelmesi gerekir. Bakın, ben size şunu söylüyorum; mahkemeye çıkmıştır, sizin kameramanlarınız suçlu bulunmuştur ve hakim bunların gözetim altında alınmasını ve bağlı olduğu karakola gidip imza vermesi gerektiğini söylemiştir. Arkasından siz karakola gidip benim karakol görevlilerimi tehdit etmediniz mi?

Büyüka: Hayır asla ben bunu kabul etmiyorum. Ben bu kadar aptal adam değilim. Ben hayatımda kimseyi tehdit etmedim, polisi nasıl tehdit edeyim.

Cerrah: O konuda tutanak tutuldu. Adliyeye sevkediliyor.

 

Büyüka, olayda polisin biber gazı kullandığını da söyledi.

HABER 7



Bu haber 2,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,433 µs