zehir uçuşları | " /> zehir uçuşları | "/>

En Sıcak Konular

PKK'dan Avrupa'ya zehir uçuşları

24 Aralık 2007 07:11 tsi
PKK'dan Avrupa'ya zehir uçuşları
PKK'nın ekonomik gücünün kaynağı uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadele eden güvenlik ve istihbarat birimleri, alınan önlemler sayesinde karayoluyla uyuşturucuyu nakledemeyen zehir tacirlerinin havayolunu kullanmaya başladığını tespit etti.

Avrupa'ya uyuşturucuyu kara ve denizden sokmakta zorlanan PKK, havayolunu kullanmaya başladı. Küçük uçaklarla programsız uçuşlar yapan şirketin uçağına yüklenen uyuşturucu, Avrupa'da havaalanına inmeden uçaktan bırakılıyor. Transfer için kontrolsüz havaalanları da kullanılıyor. MİT sivil havacılığı uyardı.

PKK'nın ekonomik gücünün kaynağı uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadele eden güvenlik ve istihbarat birimleri, alınan önlemler sayesinde karayoluyla uyuşturucuyu nakledemeyen zehir tacirlerinin havayolunu kullanmaya başladığını tespit etti. Meksika ve Kolombiya'da uçakla yapılan uyuşturucu kaçakçılığını örnek alan terör örgütünün, bazı havayolu şirketlerini kullandığını tespit eden MİT, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığı ile bu şirketleri uyardı. PKK'nın yeni yönteminde küçük uçaklara yüklediği uyuşturucuyu Avrupa'da özel kontrolsüz havaalanlarına indiriyor ya da normal havaalanlarına inişten önce yere bırakıyor.

DEV X-RAY CİHAZLARI YAKALIYOR

Gümrük kapılarına ve limanlara yerleştirilen dev x-ray cihazları sayesinde tır, kamyon ve diğer taşıtlar ile konteynerlarla kara ve deniz yoluyla uyuşturucu kaçakçılığı neredeyse imkansız hale geldi. Bütün araç ve konteynerların içindeki yükü görüntüleyen x-ray, cihazları sayesinde binlerce kilo uyuşturucu yakalandı.

KOLOMBİYA MODELİ İLHAM VERDİ


Türkiye üzerinden Avrupa'ya kara ve denizyoluyla uyuşturucu kaçıramayan PKK'lı zehir tacirleri, yeni yöntemler aramaya başladı. Türkiye üzerinden yapılan uyuşturucu kaçakçlığının neredeyse tamamını elinde bulunduran terör örgütü PKK, Küba, Meksika ve Kolombiya'daki uyuşturucu tacirlerinin uçakları kullanmasını örnek alarak bazı havayolu şirketlerini kullanmaya başladı. Geçtiğimiz Eylül ayında Meksika'da yere çakılan özel jetin enkazı arasında 3 ton uyuşturucu bulunmuştu.

MİT UÇUŞLARI TESPİT ETTİ

PKK'nın zehir ticaretinde havayolu şirketlerine dadandığını tespit eden MİT, bu şirketleri mercek altına alırken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü de 'zehir uçuşları' için uyardı. MİT'in şüpheli olarak gördüğü havayolu şirketlerinden çok az uçuş yaptığı ve uçuş yaptıkları ülkelerin aynı olduğu ortaya çıktı. Bu şirketlerin normal şartlarda zarar etmesi gerektiği ve işletmecilik yapamayacağı belirtildi. Bir uçağın masraflarını karşılaması için ayda en az 100 saat uçuş yapması gerektiği belirtilirken, bazı şirketlerin uçaklarının 5 ayda ancak 80-100 saat kadar uçuş yapmış olması bu konudaki şüpheleri artırdı.


Düşen jette 3 ton kokain bulundu

Eylül ayında Kolombiya'dan Meksika hava sahasına giren bir uçak güzergahını değiştirince askeri jetlerce inmeye zorlanmış, Yucatan yarımadasında Merida şehri yakınlarındaki Tixcocob bölgesine düşmüştü. Enkazda ve çevrede arama yapan yetkililer, her biri 25 kiloluk 132 adet kokain torbası bulmuştu. Yucatan, uyuşturucu ABD ile Kolombiya arasındaki uyuşturucu kaçakçılığında geçiş noktası sayılıyor.


Paket kontrolsüz havaalanına indiriliyor

PKK'nın yeni uyuşturcu trafiği şöyle işliyor: Türkiye'deki havaalanına inen uçağın gizli bölmelerine uyuşturucu yerleştiriliyor. Daha sonra uçak bir kişi tarafından kiralanmış gibi gösteriliyor ve ineceği yer olarak da Avrupa'daki kontrolsüz havaalanlarından biri gösteriliyor. (Avrupa'da yüzlerce kontrolsüz havaalanı bulunuyor. Bu havaalanları güvenlik güçleri tarafından denetlenmeyen, amatör pilotların kullandığı özel havaalanları olarak biliniyor.) Uçak uyuşturucunun götürüleceği ülkedeki kontrolsüz havaalanına iniyor. Böylece normal bir uçuş gibi gösterilen seferle uyuşturucu taşınıyor.

UYUŞTURUCU UÇAKTAN ATILIYOR


Zehir uçakları zaman zaman normal havaalanlarına da iniyor. Bu durumda uçak inişe geçtiği sırada, havaalanı sınırlarına gelmeden uyuşturucu yere bırakılıyor. Yerde bekleyen kaçakçılar bu uyuşturucuyu alarak dağıtıyor. Karayoluyla yakalanma riski çok yüksek olan uyuşturucu havayoluyla daha garantili şekilde taşındığı için fiyatı da yüksek oluyor.

yenişafak



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,633 µs