En Sıcak Konular

Sarkozy, 'Dini düşman görmeyen' laikliğin peşinde!

23 Aralık 2007 23:50 tsi
Sarkozy, 'Dini düşman görmeyen' laikliğin peşinde! Türkiye'nin de örnek aldığı Fransız tipi laiklik anlayışı değişiyor. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Vatikan'da Papa ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaparak tüm Fransa'yı şaşırttı. Sarkozy açıklamasınd

Türkiye'nin AB üyeliğine karşıtlığıyla tanınan Fransız lider Nicolas Sarkozy, ilginç çıkışlarına bir yenisini daha ekledi.

Fransa, ''laikliğin tanımı değişsin'' tartışmasıyla çalkalanıyor Teklifi getiren isim, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy. ''Dini düşman olarak görmeyen bir laikliğe ihtiyacımız var'' diyen Fransa lideri, bu sözleriyle yeni bir devrimin de önünü açtı.

SARKOZY ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR

Vatikan'a giden ve Papa ile görüşen Nicolas Sarkozy, burada yaptığı açıklamalarla bir anda Fransa'yı karıştırdı. ''Dini düşman olarak görmeyen laikliğe ihtiyacımız var'' diyen Sarkozy, bu sözleriyle laikliğin tanımının yeniden yapılmasını açıkça istedi.

DİNİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMEYEN LAİKLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Bir asır önce laiklik adına dine savaş açmış ve laikliğin en katı yorumuyla uygulandığı bir ülkenin liderinin ağzından çıkan bu sözler, bütün Dünyayı şaşkına çevirdi. Elize sarayına çıktığından bu yana, gerek fikirleri gerekse aile hayatıyla ilginç bir tablo ortaya koyan Sarkozy, ülkesinin din konusundaki ezberini bozmaya çalışınca Fransız sosyalistler ayaklandı.

SARKOZY:İNANÇLI KATOLİKLERE İHTİYACIMIZ VAR

"Fransa'nın ne düşündüğünü söylemekten çekinmeyen inançlı Katoliklere ihtiyacı var" sözlerine atıfta bulunan muhalifler, yayımladıkları bildiride ''Fransa'nın Katoliklere ihtiyacı var ama Müslümanlara ya da Yahudilere yok mu? sorusunu sordu.

LE MONDE: "ROMA'DA KİMSE BU KADARINI BEKLEMİYORDU"

Fransız medyası da Vatikan'da "onursal" papaz ilan edilen ve annesi Selanik yahudisi olan Sarkozy'nin açıklamalarına geniş yer veriyor. "Roma'da bile kimse bu kadarını beklemiyordu" manşetiyle çıkan Le Monde gazetesi, Sarkozy'nin çıkışını "Devrim ve Kilise arasındaki, 'iki Fransa'nın savaşını' sona erdirme ve laik Cumhuriyet'le Katolik Kilisesi'ni uzlaştırma girişimi"

Samanyoluhaber



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs