En Sıcak Konular

Unesco'nun unutmadığı Mevlana'yı, Konya belediyesi unuttu!

19 Aralık 2007 11:54 tsi
Unesco’nun 2007’yi Mevlana yılı ilan etmesi nedeniyle uluslararası kitap fuarında Konya Belediyesi’ne stand ayrıldı ama kurulmadı... Kültür Bakanlığı bunu fuarın açıldığı gün öğrendi.

Kültür Bakanlığı, 10-14 Ekim tarihleri arasında UNESCO Mevlana Yılı konsepti ile uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’na katıldı. Türkiye’den bakanlığın yanı sıra 47 yayınevinin de katıldığı fuardaki tek boş stand ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Mevlana” standı oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekili Çetin Soysal’ın bu konuya ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta uluslararası bir tanıtım fuarındaki skandalın sorumlusunun Konya Belediyesi olduğunu açıkladı.
Bakan Günay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Mevlana” standının boş olduğunun fuarın açılış günü öğrenildiğini belirtti. Günay, “Fuarda boş kaldığı bildirilen stand Konya Büyükşehir Belediyesi’nin standıdır. Fuarın açılışına kadar her türlü görüşmeleri ve anlaşmalarını fuar idaresiyle yaptıkları ve açılışa katılacakları beklenmekteydi. Fuarın açılış günü standın kurulmadığı bakanlığım görevlilerince görülmüş ve fuar idaresiyle irtibata geçilmiştir” dedi.

Boş standa mevlana fotoğrafları

Konya Belediyesi’nin Mevlana standını neden boş bıraktığını kendilerine hala bildirmediğini belirten Günay, standın fuar süresince boş kalmaması için Mevlana fotoğrafları konulduğunu açıkladı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıp başlatmadığını açıklamayan Bakan Günay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin fuara katılmayacağının anlaşılmasından sonra standın Mevlana ve Türkiye afişleriyle donatıldığını belirterek, projelerin tanıtıldığı bir stand olarak kullanıldığını sözlerine ekledi.

Konya’nın unutması üzücü

CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal ise Konya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, “UNESCO, 2007’yi Mevlana yılı ilan ediyor. Ama bizim Konya Belediyemiz Mevlana’nın tanıtımı ile ilgili fırsatı değerlendiremiyor. Mevlana’yı Konya Belediyesi’nin unutması üzüntü verici” dedi. Soysal, Konya Belediyesi ve sorumlular hakkında soruşturma açılmasın da talep ederek, “Böylesine önemli bir fırsatı kaçıran kişi ya da kurumlar hakkında mutlaka soruşturma açılmalı. Böyle işgüzarlık olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Başkentte Mevlana defilesi

Mevlana yılı nedeniyle ABD’de ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde de yapılan “Mevlana Can-a Şifa” defilesi Ankara’da Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda sunuldu. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Mevlana kıyafetlerının tanıtıldığı defile ilgi ile izlendi.
 
Vatan



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs