En Sıcak Konular

DTP lideri, yerli Hannibal, Ağca yanyana!

19 Aralık 2007 09:49 tsi
 DTP lideri, yerli Hannibal, Ağca yanyana! Tutuklanarak cezaevine gönderilen DTP Lideri Nurettin Demirtaş ile Papa suikastinin faili Mehmet Ali Ağca ve Danıştay'ı basan Alparslan Arslan birbirine komşu oldu. Bakın Sincan Cezaevi'nin tutukluları arasında başka hangi isimler var?

Sahte çürük raporu alarak askerlikten kaçtığı iddia edilen DTP Genel Başkanı Demirtaş, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Papa'ya suikast düzenleyen Ağca da aynı cezaevinde

ASKERLİKTEN kaçmak için sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, çıkarıldığı Nöbetçi Askeri Mahkeme'nin kararıyla tutuklandı. Jandarma tarafından Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürülen Demirtaş'ın tek kişilik bir hücreye yerleştirildiği öğrenildi.

Almanya'dan önceki gün THY yollarına ait tarifeli bir uçakla geldiği Esenboğa Havalimanı'nda gözlem altına alınan Demirtaş, geceyi İl Jandarma Komutanlığı'nda geçirdi.

DİREKT KIŞLAYA

KENDİSİNE yönelik suçlamalarla ilgili 10 saat ifade veren Demirtaş, dün sabah 06.30'da Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da Askeri Savcılığa sevk edildi.

Askeri savcı tarafından ifadesi alınan Demirtaş, tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Demirtaş, askerlikten kurtulmak için hile yapanların 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını düzenleyen Askeri Ceza Kanunu'nun 81. Maddesi'nden ve resmi belgede sahtecilik suçundan ayrı ayrı yargılanacak.

Hakkında Askeri Mahkeme'nin 5 Aralık tarihli yakalama müzekkeresi düzenlediği öğrenilen Demirtaş, yargılama sürecinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde sağlık kurulundan geçirilerek çürük raporunda belirtildiği gibi Etimesgut Askeri Hastanesi'nden alınan 'sol üst lop'da geçirilmiş akciğer tüberküloz sekeli' olduğuna dair raporda belirtildiği gibi bu rahatsızlığının olup olmadığı belirlenecek. Mahkeme'nin vereceği hapis cezasını tamamlamasının ardından Demirtaş, 'askerliğe elverişli' bulunursa tahliye olmak yerine direk kıtasına teslim edilecek.

Demirtaş'ın ifadesinde çürük raporunun sahte olmadığını, gerçekten tüberküloz hastası olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Demirtaş'ın, 'Yaklaşık 12 yıl cezaevinde kaldım. buradaki kötü koşullar nedeniyle tüberküloz oldum. Bu durum cezaevi kayıtlarında da görülecektir. Tedavim Buca Devlet Hastanesi'nde devam etti' dediği belirtildi.

KİTAP İSTEDİ

NÖBETÇİ mahkemenin tutuklama kararının ardından jandarma tarafından Sincan F Tipi Cezaevi'ne teslim edilen Demirtaş'ın adli suçluların kaldığı bölümdeki tek kişilik bir hücreye yerleştirildiği öğrenildi. Demirtaş'ın avukatı Faruk Duran, karara itiraz edeceklerini bildirdi. Demirtaş'ın ailesinin hazırladığı kıyafetleri cezaevine götürdüğünü de belirten Duran, 'Bol miktarda kitap istedi' dedi. Bu arada Genelkurmay Askeri Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar çürük raporu aldığı belirlenen 160 kişinin Beytepe Askeri Hastanesi'ndeki kontrollerinde sağlıklı oldukları ortaya çıktı.

Hannibal da Sincan'da

Sincan Cezaevi'nin F Tipi bölümünde terör ve organize suçlardan yargılananlar bulunuyor. Cezaevi'nin en ünlü sakinleri arasında Papa suikastçısı Mehmet Ali Ağca ile Musevi iş adamı Üzeyir Garih'in katili Yener Yermez bulunuyor. Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın yanı sıra, insan eti yediği için 'yerli Hannibal' adı verilen Özgür Dengiz de yine cezaevinde.



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,705 µs