Komünistler ıstakoz yer mi? | " /> Komünistler ıstakoz yer mi? | "/>

En Sıcak Konular

Komünistler ıstakoz yer mi?

19 Aralık 2007 09:42 tsi
Komünistler ıstakoz yer mi?
KOMÜNİST siyasetçi, zenginlerle özdeşleşen ıstakoz yer mi? Yerse Marx ve Engels’e ihanet mi etmiş olur? Yediğini gizlemek, hele hele örtbas etmeye çalışmak daha büyük bir ihanet sayılmaz mı? İşte Alman siyaset sahnesinde birkaç gündür bu sorulara ya

Almanya’nın sıkı solcularından Sahra Wagenknecht, arkadaşlarıyla çıktığı bir yemekte zengin yemeği sayılan ıstakoz yerken görüntülenince panikledi. Wagenknecht, asistanını fotoğrafı çeken Türkiye asıllı Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknas Uca’ya yollayarak gizlice görüntüleri imha ettirdi. Wagenknecht, "Herkesin ıstakoz yiyebileceği bir toplum yaratmak için mücadele ediyorum" diyerek kendini savundu.

KOMÜNİST siyasetçi, zenginlerle özdeşleşen ıstakoz yer mi? Yerse Marx ve Engels’e ihanet mi etmiş olur? Yediğini gizlemek, hele hele örtbas etmeye çalışmak daha büyük bir ihanet sayılmaz mı? İşte Alman siyaset sahnesinde birkaç gündür bu sorulara yanıt aranıyor.

Aslında hikaye geçen haziran ayına kadar gidiyor. Komünist ıstakoz yer mi tartışması ise Türkiye asıllı Alman AP üyesi Feleknas Uca’nın geçtiğimiz günlerde Der Spiegel Dergisi’nde yayınlanan bir notuyla gün ışığına çıktı. Hikaye şöyle: Alman Sol Parti’den Avrupa Parlamentosu üyesi olan Sahra Wagenknecht, Feleknas Uca ve parti şefleri Lothar Bisky’nin de aralarında bulunduğu altı kişiyle birlikte Strasbourg’daki Aux Armes adlı lokantaya gider.

Herkes siparişini verir. ’Azılı’ solculardan sayılan Sahra Wagenknecht (38) de mönüde porsiyonu 22 Euro olan ıstakozu ister. Feleknas Uca ise bu hoş akşam yemeğini özel amaçlı görüntülemek istediğini söyler. Wagenknecht, önünde koca bir ıstakozla fotoğraflanır. Komünist imajını yerle bir edecek bir görüntü ortaya çıkmıştır. Genç siyasetçi rahatsız olmuştur, ama sesini çıkarmaz. Fotoğraf, tam da şirket üst düzey yöneticileri ve siyasetçilerin çok kazandığının tartışıldığı bir dönemde çekilmiştir.

SIEMENS PATRONU GİBİ

Ertesi gün Wagenknecht, ilk iş olarak asistanını Feleknas Uca’ya yollar. Asistan, bir çekime gideceğini bu nedenle Uca’nın fotoğraf makinesini alıp alamayacağını sorar. Uca, fotoğraf makinesini verir. Ertesi gün makine geri geldiğinde, Uca, Wagenknecht’in ıstakoz yerken çekilmiş fotoğraflarının silindiğini fark eder. Feleknas Uca, "gizlice makinemdeki fotoğraflara baktılar, mahremiyetimi ihlal ettiler" diye veryansın edince Almanya, "ıstakoz yiyen komünist"i tartışmaya başladı. Sahra Wagenknecht, halkta rahatsızlık yaratmaması için tanıtım fotoğraflarındaki Rolex saatini sildiren Siemens patronuna benzetildi.

Wagenknecht ise "Başkalarına ’yapma’ dediğim bir şeyi yapmam. Öte yandan, ben herkesin ıstakoz yiyebileceği bir toplum yaratmak için mücadele ediyorum. Fotoğrafları sevmediğim için sildim" dedi.
 
hurriyet



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs