dünyamıza barış ve huzur ver! | " /> dünyamıza barış ve huzur ver! | "/>

En Sıcak Konular

Allah'ım dünyamıza barış ve huzur ver!

19 Aralık 2007 09:25 tsi
Allah'ım dünyamıza barış ve huzur ver! Dilleri, ırkları, renkleri farklı; ama inançları bir, yaklaşık 4 milyon Müslüman, gözyaşları içinde el açıp Allah'tan af diledi. Arafat vadisinde hep bir ağızdan yükselen 'Lebbeyk Allahümme lebbeyk... Buyur Allah'ım Sana geldik' sesleri, aynı duayla d

Dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca Müslüman, vakfeye durarak hacı oldu. Arafat vadisinden 'Lebbeyk Allahümme lebbeyk... Buyur Allah'ım Sana geldik' telbiyeleri yükseldi.

Arafat vakfesine duran Türkiyeli hacı adayları, Diyanet'in Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy'un yaptığı duaya 'amin' dedi. Barış ve huzur talebini dile getiren, güvenlik kuvvetlerine dua eden Ersoy, 'temiz çevre' için de uyarılarda bulundu. 40 derecelik sıcağa aldırmayan hacı adayları, Peygamber Efendimiz'in Veda Hutbesi'ni okuduğu Cebel-i Rahme'nin (Rahmet Dağı) simsiyah taşlarını adeta beyaza çevirdi.

Cebel-i Rahme, Arafat'a ilk ulaşan hacı kafileleri tarafından boş yer bırakılmayacak şekilde dolduruldu. Sabah namazından sonra gelenler Cebel-i Rahme'de yer bulamadı. Arafat'ta toplanan Türk hacılara seslenen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Arafat'ın bir mağfiret yeri olduğunu hatırlatarak, "Üzerimizdeki ihramın beyazlığı içimize aksın ve günahlarımızı temizlesin. Arafat, günahlarımıza kefaret olsun." diye konuştu.

Müslümanların hayat boyu hayalini kurduğu kutsal topraklarda bulunduğunu hatırlatan Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne mutlu bize. Şimdi Hz. Adem aleyhisselamdan bu yana peygamberlerin hatırası zihnimizde. Allah Resulü'nün burada irat ettiği Veda Hutbesi kulaklarımızda yankılanıyor. Şu anda imanımızın tazelendiği, ibadet bilincimizin derinleştiği, din kardeşliğimizin duygu ve davranışlara döküldüğü, İslam dinine mensup olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz." Arafat'a çıkmanın kum tepelerini aşmak ve kayalıklara çıkmak olmadığını ifade eden Bardakoğlu, "Burada bulunmak irfana ve ihsana, iyi bir Müslüman olmaya, ahlakta ve dürüstlükte kemale ulaşmaya adım atmaktır." dedi. Bardakoğlu, hacı adaylarından tüm insanlık, barış ve huzur için dua çağrısında bulundu.

Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy da yaptığı 45 dakikalık vakfe duasında ülkenin bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı mücadele eden askerlere ve şehitlere dua etti. Ersoy ayrıca 'temiz çevre' için uyarıda bulundu. Bu yıl hacıların sayısının fazlalığı Arafat'ta ulaşım sıkıntısını gün yüzüne çıkardı. Geçmiş yıllarda gece yarısına kadar tamamlanan Arafat'a intikaller bu yıl sabah 10.00 sularında tamamlanabildi. Şehir merkezinden Arafat'a kadar kuyruklar oluştu. Arafat'a ulaşan hacı adaylarının bir kısmı ibadete başlarken bazıları da bir süre dinlenmeyi tercih etti. Arafat'ta öğle namazı ikindi namazı ile akşam namazı yatsı namazıyla cem edilip kılındı.

Suudlu işadamından 4 milyon kişiye kumanya

Suudi Arabistanlı işadamı Mahmut El Amudi'nin 2 milyon kişiye kumanya dağıtımı yapmak amacıyla inşa ettiği aşevi faaliyete geçti. Amudi de dağıtım hizmetlerini yerinde görmek için Arafat'a geldi. Amudi, bin 700 işçinin çalıştığı tesisle ilgili olarak şunları söyledi: "2 milyon Arafat'ta, 2 milyon da Müzdelife'de olmak üzere hacılara kumanya dağıtacağız. Kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı yerlerde dağıtım yapıyoruz. Yemeklerin yanı sıra çay ve kahve de veriyoruz." Amudi, kumanya dağıtımının karşılığını ise Allah'tan beklediğini ifade etti.

Zaman



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs