En Sıcak Konular

Mahkum hücresine kaçak elektrik çekti!

19 Aralık 2007 09:28 tsi
Cezaevindeki hücresinde kullandığı elektrikli aletlerin parasını ödeyemeyen mahkum hücreye kaçak elektrik çekti.

Denizli’de hırsızlık suçundan cezaevine giren bir mahkum, cezaevi koğuşunda kullandığı elektriğin parasını ödeyemeyip elektriği kesilince tuvaletten kaçak hat çekti. Yakalanan mahkum, bu kez de “elektrik hırsızlığı” suçundan 2 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay’a giden davada, mahkumun “hırsızlık” değil, “disiplin suçu” işlediğine karar verildi. Cezaevlerinde oda ve hücre sistemine geçilen 2000 yılından beri uygulanan sisteme göre, mahkumlar aydınlatma dışında kullandıkları elektrikli aletlerin yaktığı elektriğin parasını ödemekle yükümlü.

Akıl almaz plan

Ödemedikleri takdirde ise elektrikleri kesiliyor. Hırsızlık suçundan bir süre önce cezaevine giren L.G. isimli kişi, tutuklu bulunduğu Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tek kişilik hücreye konuldu. Hücresinde televizyon ve su ısıtma cihazı bulunan L.G., ay sonunda elektrik faturasını ödemedi. Bunun üzerine cezaevi yönetimi, L.G.’nin hücresinde lamba haricindeki bütün elektrik hatlarını kesti.

Hatların kesilmesine rağmen L.G.’nin hücresindeki televizyonun çalıştığını fark eden cezaevi yönetimi olayı araştırmaya başladı. Yapılan incelemede, L.G.’nin tuvalet anahtarından faz hattı, kapalı olan prizden nötr hattı alarak odasında bulunan cihazları çalıştırdığı tespit edildi. L.G.’nin kaçak elektrik kullandığının belirlenmesi üzerine cezaevi yönetimi “kaçak elektrik” davası açtı. Mahkeme L.G.’nin ’elektrik hırsızlığı’yaptığını belirleyerek iki yıl hapis cezası verdi.

Yargıtay bozdu

Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 6. Ceza Dairesi, kararı bozarak sanığın işlediği suçun “elektrik hırsızlığı” değil, “disiplin” suçunu oluşturacağına karar verdi. Dosya yerel mahkemeye gönderildi. Mahkeme, kararına direnirse dava Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gelecek.

vatan



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs