En Sıcak Konular

Saddam'ın milyon dolarlık yatı satışta

18 Aralık 2007 17:50 tsi
200 kişiye ziyafet verilebilecek büyüklükteki yatın 35 kişilik mürettebatına Saddam vakti zamanında gizlilik yemini ettirmiş.

Irak'ın idamla hayatına son verilen devrik lideri Saddam'ın yaptırdığı lüks yat kendisine hiç yar olamadan elden çıkarılıyor. Saddam'ın 1981'de Danimarka'nın Helsingor Vaerft tersanesinde inşa ettirdiği ama Irak'a asla götürmediği yat Fransa'nın Nice kentindeki limanda 34.4 milyon dolara alıcı bekliyor.

82 metre, ful donanım
82 metrelik süper yat Arapların Perslere galip geldiği 'Kadisiye' savaşı anısına 'Kadisiye Saddam' ismiyle inşa edilmişti. Saddam'ın, ikizi El Mansur'un başına bir şey gelmesi halinde yedekte olsun diye Kadisiye'yi Suudi Arabistan'da tutuyordu. Nitekim El Mansur'u 2003'te ABD bombalanmıştı. Kadisiye'nin sorumluluğunu devralan Suudi Kraliyet ailesi adını El Yamama diye değiştirmiş. 10 yıl Cidde'de kalan yat bu yıl Ürdün Kralı Abdullah'ın kontrolüne geçmiş ve Okyanus Esintisi adını almış. Olağanüstü hallerde Saddam'ın bot ya da mini denizaltı ile kaçabilmesi için tasarlanmış gizli bir geçit, ağır silahlarla dolu depo ve füze sistemiyle donatılmış yatın camları da kurşun geçirmez. Arabesk kemerler, ağaç oymalar, dokuma halılar ve kilimler yatın dekorasyonunda ana karakterler. Mescit ve fıskıyeleriyle Arap kültürünün izlerini taşıyan yat altın musluklu banyolar, jakuziler, yüksek teknolojili eğlence suitleri, oyun salonları, tenis ve bilardo masaları, her kabinde düz ekran TV, helikopter pisti, küçük ameliyatlara uygun klinik gibi detaylarıyla milyarderlerin yatlarıyla yarışıyor.

Radikal



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs