En Sıcak Konular

Bombardıman bulutundan iki ABD fikri çıktı!

18 Aralık 2007 16:26 tsi
Bombardıman bulutundan iki ABD fikri çıktı! Kuzey Irak operasyonunun çok ses çıkardığı aşikar. O seslerden biri de Pentagon’a ait. ABD Genelkurmay’ı anlaşılıyor ki, operasyona ‘katkı veren ülke’ sıfatıyla iki mesaj gönderiyor. İkisi de ‘şeytan ayrıntıda gizlidir’

Türk kamuoyundaki ABD karşıtı hava, son operasyonda gelen destek yüzünden ne denli değişir şimdiden bilinmez. Bilinmez ama, Washington’un yeni, daha doğrusu yenilenmiş istekleri bulunuyor.

Kandil bombardımanının ertesinde Pentagon iki açıklama yaptı. Bu açıklamalar “asker ağzıyla” yapıldığı için muhataplarını da “asker” olarak görmek çok yanlış olmaz.

Gazetecilerin operasyonun şekli şartlarına ilişkin verilen yanıtlara sıkıştırılan bu “flu” mesajlar, Amerika’nın Türkiye’den beklentilerini gösteriyor.

Pentagon’un sihirli küresi!

İlk cümle şu; “PKK’yı bitirecek eylemleri görmek istiyoruz”. Bu cümlenin alt okuması, şimdiye değin örgütü el altından desteklemekle ile itham edilen ABD’nin, “PKK’nın vazgeçtiği” anlamını taşıyor.

ABD zaten bu yönden mesajları sık veriyor ama “silahlı müdehale sonucu bitiş” temenni eden, yani “yok olmasını” isteyen bir beyana ilk kez rastlanıyor. Buradan çıkan ilk direkt mesaj, “PKK sonrası dönem” geliyor, hazırlıklı olmak anlamına geliyor!

İkinci mesaj da bununla ilintili; “sadece operasyonla bu iş olmaz”. Bu açıklama da Pentagon’un Türkiye’deki meslektaşlarına havası veriyor. Yani, PKK’yı çözmek için silahtan sonra, (PKK sonrası dönem) başka şeyler de yapmak gerekiyor.

Bu konuda siyasi iktidarın planlarına destek verin, engellemeyin” demek. Türkiye’ye düşen ise bu iki mesajı birleştirip “taze” bir okuma yapmak. Sadece “neler yapılacağına” ilişkin değil, ABD’nin kafasında yeni şekillenen gelecek dönem için!



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,474 µs