En Sıcak Konular

Arafat'ta mahşer provası

18 Aralık 2007 16:13 tsi
Arafat'ta mahşer provası Dünyanın dört bir yanından gelen 4 milyona yakın hacı adayı, haccın en önemli bölümü olan Arafat Vakfesi için Arafat'a çıktı.

Hacı adayları, sabahın erken saatlerinden itibaren Arafat'ta dualar edip, Cebel-ü Rahme tepesini ziyaret ediyor.

Yaklaşık 100 bin Türk hacı adayının da aralarında bulunduğu milyonlarca Müslüman, her Müslüman'a hayatlarında bir kez farz olan hac ibadetlerini yerine getirmek için geldikleri Mekke'de haccın en önemli bölümü için dün öğleden sonra Arafat'a çıkmaya başladı.

Mekke'de kaldıkları otellerden araçlarla Arafat ovasına giden hacı adayları geceyi burada geçirdi. Bazı hacı adayları da, Mescid-i Nemire denilen ve yaklaşık 1 milyon kişinin namaz kılabildiği cami civarında geceyi geçirdi. Bazı hacı adaylarının yatarak dinlendiği, bazılarının da gezerek vakit geçirmeye çalıştığı görüldü.

Türk hacı adaylarıysa sabaha kadar süren taşıma çalışmasıyla Arafat'a ulaştı. Türk hacı adayları, geceyi çadırlarında geçirdikten sonra, diğer ülkelerin hacı adaylarıyla birlikte Hz. Adem ile Hz. Havva'nın yeryüzünde ilk buluştukları nokta olarak bilinen Cebel-ü Rahme tepesine çıktı. Hacı adayları, burada günahlarından af olunması için dua etti.

ARAFAT'TA TEK BAŞINA 2 MİLYON KİŞİYE KUMANYA DAĞITIMI

Arafat'ta, hacı adaylarına yardım amaçlı yemek dağıtımı için Suudi Arabistanlı iş adamı Mahmut El Amudi'nin bu yıl yapımını bitirdiği ve 2 milyon kişiye kumanya dağıtılabilen aşevi de faaliyete geçti.

İş adamı Amudi de dağıtım hizmetlerini yerinde görmek için Arafat'a geldi. Amudi, 1700 işçinin çalıştığı tesisle ilgili olarak şunları söyledi:

"2 milyon Arafat'ta, 2 milyon da Müzdelife'de olamak üzere hacılara kumanya dağıtacağız. Kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı yerlerde dağıtım yapıyoruz. Yemeklerin yanı sıra çay ve kahve de veriyoruz."

Amudi, kumanya dağıtımının ne kadara mal olduğu sorusunaysa "Biz karşılığını Allah'tan bekliyoruz" diye gülerek yanıt verdi.

MESCİD-İ NEMİRA CAMİSİNDE YÜZ BİNLER VAKFE DURACAK

Bu arada Arafat'ta bulunan Mescid-i Nemira Camisi de Arafat için hazırlandı.

Camide yüz binlerce kişi öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek kılacak ve cem-i tehir edecek. Camide aynı zamanda Arafat hutbesi de okunacak.

Abbasiler döneminde yapılan cami, birçok kez elden geçirilerek günümüze kadar geldi. Son gelişmelerden sonra caminin ön bölümünün Arafat sınırlarının dışında, arka bölümünün de Arafat sınırlarının içinde kaldığı belirtiliyor.

Zaman



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs