En Sıcak Konular

"Ağzına namlu sokulan" genç inadına konuştu!

18 Aralık 2007 16:03 tsi
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) üç gün önce düzenlenen liderlik konulu konferansta emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'na soru soran Fatih Usta sorduğuna da, konuştuğuna da pişman ettirilerek susturuldu. "Ne provokatörüm, ne de meczup" diyen Usta

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) üç gün önce düzenlenen liderlik konulu konferansta emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'na soru soran bir öğrenci sorduğuna da, konuştuğuna da pişman ettirilerek susturuldu. Önce Pamukoğlu'nun "Bana silah çekenin namluyu ağzına sokarım" diye salonda patlayan sert sözleri geldi, bunu salondaki bazı katılımcıların sözlü ve fiziksel müdahalesi izledi. Ardından da sivil polisler öğrenciyi salonun dışına attı.

Susturulan, soruları yarım kalan, yaka paça dışarı atılan bu öğrenci Ordu'lu çiftçi bir ailenin üç çocuğundan biri. Adı Fatih Usta. 21 yaşındaki Usta, İTÜ uçak mühendisliği bölümü üçüncü sınıf öğrencisi. Usta'nın bir kardeşi daha aynı okulda. İki kardeş yoksul bir ailenin fedakar çabalarıyla öğrenimlerini sürdürüyor. Usta 'Çözüm Grubu' adlı ulusalcı topluluk tarafından düzenlenen konferansta yaşadıklarını Taraf'a anlattı. "Ne provokatörüm, ne de meczup" diyen Usta, konferansa Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim olan Osman Pamukoğlu'nu dinlemek için gittiğini söyledi. "Pamukoğlu'nun hayat görüşünü paylaşmasam bile onu dinlemeye değer bulduğum için o salona gittim" diyen Usta, konferans salonunda olup bitenleri şöyle anlattı:

AYAĞA KALK ÖĞRENCİ!. "Pamukoğlu ABD'nin Ortadoğu'da petrol savaşı sürdürdüğünü vurgulayarak Türkiye'nin tam bağımsızlığını istediğini belirtti. Ben ordunun yıllardır ABD'nin stratejik müttefiki olduğu için övündüğünü biliyorum. Bu açıklamaları çok tezat buldum. Türkiye'de din istismarı yapıldığını ve ülkenin en önemli sorununun 'terörizm' olduğunu, bugün bu 'terörizmin' legalleştiğini söyledi. Ben elimi kaldırıp bir şey sormak istediğimi söyledim. Bana sert bir şekilde 'Ayağa kalk' dedi ve sorularımın hepsini sormamı, kendisinin bunları toplu olarak yanıtlayacağını söyledi."

NEYMİŞ BU SORUN  Usta merak ettiği için Pamukoğlu'nun 'Ayağa kalk, öyle sor' demesini dikkate aldığını belirterek, sorularını sıraladığını söyledi. İlk sorusunun Pamukoğlu'nun ABD'yle ilgili görüşlerinde çelişkili bulduğu hususlar üzerine olduğunu söyleyen Usta, ikinci sorusunu da şöyle aktardı: "Ülkemizde bir Kürt sorunu var, binlerce insanın ölümüne neden olan. Bu sorun yıllardır savaşçı polikitalar nedeniyle çözümsüzlüğe itildi ve bugün de bu politikalar yüzünden Türkler, Kürtler, Ermeniler birbirine düşman hale getiriliyor. Bu Türkiye'ye zarar vermiyor mu?" 'Kürt sorunu' der demez salondan bazılarının "Neymiş bu sorun" diye tepkiyle karşılık verildiğini belirten Usta ise Pamukoğlu'nun "Ben zaten devletimi yedi düvele karşı savaşarak kurmuşum. Şimdi bunun üstüne bana silah çekenin ağzına namluyu sokarım" diye sert ifadeler kullandığını ifade eden Usta bu yanıtın kendi sorduğu sorularla alakalı olmadığını vurguladı.

LİNÇ HAVASI Ön sıralarda 'Protokol'de  oturan bir grubun, Pamukoğlu'nun bu sözler üzerine alkışlamaya başladığını söyleyen Usta "Alkışın bitmesini bekleyerek soruma yanıt alamadığımı anlatmaya çalışıyordum, ancak Pamukoğlu 'otur yerine' diyerek beni azarladı. Öğrencisi olduğum okulda böyle azarlanmak gururumu incitti" dedi. Sorusunu yinelemeye çalışan Usta, salonda karşılaştığı tepkileri ise şöyle anlattı: "Ön sıralarda İTÜ'den olmayan, dışardan konferansa gelen siyap pardesülü, takım elbiseli bir grup 'Kes sesini, gebertiriz seni' diyerek tehdit ediyorlardı. Birden linç havası oluşmuştu. Altı-yedi kişi fiziksel müdahale etmeye çalıştı ve beni tartakladı. Daha sonra kendilerine polis olduğunu söyleyen birkaç kişi beni kolumdan tutup dışarı salondan dışarı attı. Herkesin katılımına açık bir konferanstı. Provokasyon amacım sözkonusu bile olamaz. Ben meczup da değilim. Akademik eğitimin, bilimsel düşünmenin ilk koşulu soru sormaktır. Bunun için soru sormaktan vazgeçemem. Sorularım bugün yarım kaldı ama yarın ve sonraki gün de soru sormayı sürdüreceğim."

Taraf



Bu haber 1,317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs