En Sıcak Konular

160 çürüğün 160'ı da sağlam çıktı

18 Aralık 2007 12:36 tsi
Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar çürük raporu aldığı tesbit edilen 160 kişinin Beytepe Askeri Hastanesi’ne sevk edildiği ve sevk edilen 160 kişinin de sağlıklı olduğu halde çürük raporu aldığı öğre

Almanya’dan döner dönmez gözaltına alınan DTP Genel Başkanı Demirtaş, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından Beytepe Askeri Hastanesi’ne sevk edilecek. Demirtaş, askeri hastanede sağlık kontrolünden geçirilecek. Akciğer tüberkülozu geçirdiği için çürük raporu alan Demirtaş’ın, bu rahatsızlığı geçirip geçirmediği kontrol edilecek. Demirtaş, akciğer tüberkülozu geçirmemişse hakkında adli kovuşturma başlayacak.

DEMİRTAŞ’A VİP(!) UYGULAMA

Beytepe Askeri Hastanesi, Etimesgut Askeri Hastanesi tarafından Demirtaş’a verilen çürük raporunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığını kontrol edecek. Etimesgut Askeri Hastanesi, ‘sol üst lop'da geçirilmiş akciğer tüberküloz sekeli’ bulunduğu iddiasıyla Demirtaş hakkında ‘askerliğe elverişli değildir’ şeklinde rapor düzenlemişti.

Beytepe Askeri Hastanesi’nde yeniden muayene edilecek olan Demirtaş’a ‘VİP’ hasta prosedürü uygulanacak. Askeri hekimlerin, yanında bir görevli ile tüm tahlilleri anında yapılıp sonuçlanan hastalara ‘VİP Hasta’ denildiğini belirten yetkililer, “Demirtaş’ın tahlilleri anında yapılıp sonuçlanacak. Bugün tüm sonuçlar heyete sunulacak. Heyet’in vereceği karar sonrası Demirtaş hakkında adli soruşturma açılıp açılmayacağı kesinlik kazanacak” değerlendirmesini yaptılar.

ASKERİ SAVCILIK 160 KİŞİYİ SEVK ETTİ 160 KİŞİ DE SAĞLAM ÇIKTI

Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar çürük raporu aldığı tesbit edilen 160 kişinin Beytepe Askeri Hastanesi’ne sevk edildiği ve sevk edilen 160 kişinin de sağlıklı olduğu halde çürük raporu aldığı öğrenildi.

DEMİRTAŞ 10 SENEYE KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Askeri Savcılığın talimatı ile gözaltına alınan Demirtaş’ın Askeri Ceza Kanunu’nun 81. maddesinde yer alan “Askerlikten kurtulmak için hile yapanlar” suçunu işlediği iddiasıyla yargılanacağı öğrenildi. Demirtaş’ın yargılanacağı yasa maddesi şöyle:

“Askerlik çağına girenlerden askerlikten büsbütün veya kısmen kurtulmak kasdile ismini değiştirenler, başkasını kendi yerine tabib muayenesine veya askere gönderenler, başkasının hüviyet cüzdanını veya askeri vesikasını kullananlar, askerlik işlerinde sahte şehadetname veya evrak kullanan yahut her ne suretle olursa olsun hile ve desise yapanlarla kıt'aya veya bir müesseseye intisab ettikten sonra kendisinin yapmağa mecbur olduğu hizmetten büsbütün veya kısmen kurtulmak kasdile hile yapanlar on seneye kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılırlar.”

 8 sütun



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs