sıcak temas! | " /> sıcak temas! | "/>

En Sıcak Konular

Kuzey Irak'ta, sıcak temas!

18 Aralık 2007 09:56 tsi
Kuzey Irak'ta, sıcak temas! Kürt kaynaklarına göre, 300 Türk askeri dün gece yarısı Kuzey Irak sınırından girdi. Hava operasyonlarının ardından başlayan faaliyet hakkında resmi bilgiler henüz gelmezken, Condollezza Rice'ın da şu an Kerkük'te bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Reuters Haber Ajansı Irak üst düzey bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde Türk askerlerinin hafif silahlarla Gali Rash bölgesine ilerlediğini açıkladı. Haberde şu ana kadar herhangi bir çatışmanın olmadığı da belirtildi.

300 KOMANDO KUZEY IRAK'TA

Reuters Haber Ajansı Irak üst düzey bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde Türk askerlerinin hafif silahlarla Gali Rash bölgesine ilerlediğini duyurmuştu. Son olarak geçtiği haberde ise komandolarla, PKK'lı teröristler arasında sıcak temas sağlandığını ve çatışma çıktığını duyurdu.

KÜRT YÖNETİMİ'NDEN KINAMA

Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi Türk askerinin sınırı geçmesini kınadı. Kürt yönetimi yetkilisi Fuad Hüseyin, "Türkiye'nin sınırı geçmesini kınıyoruz. Türkiye problemi Kuzey Irak bölgesine taşımak istiyor" dedi.

PEYAMNER: 700 ASKER SINIRI GEÇTİ

AP ve Reuters Haber Ajanslarının ardından Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) yakınlığı ile bilinen Peyamner Haber Ajansı da, "Türk askerinin Kuzey Irak topraklarına girdiğini ve bu sayının artmakta olduğu” iddiasında bulundu.

Peyamner, “700'den fazla Türk askerinin Kuzey Irak'ta 5 kilometre kadar girdiğinin bildirildiğini” yazdı. Adını açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberde ajans,  “Türk askerlerinin Begijni deresinden geçip; Şaneşan, Geli Reş ve Tedale köylerine yerleştiğini“  öne sürdü.

KAÇIŞ YOLLARI ÖNCEDEN TUTULDU

Türk uçaklarının başta Kandil olmak üzere Zap, Hakurk ve Avaşin kamplarına düzenlediği sınır ötesi operasyonun ardından kamplardan kaçacak PKK'lı teröristlere karşı önceden komando timleri yerleştirdi. Özellikle Kuzey Irak sınırına yakın bölgelerde bombalanan kamplardan kaçan teröristlerin kaçış yolları komando timleri tarafından tutuldu.

Genelkurmay'ın en ince ayrıntısına kadar planladığı ve önceki gece terör yuvalarına karşı düzenlenen operasyonda hedefler tam isabetle vurulmuştu.

Hurriyet



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs