En Sıcak Konular

İş bırakan öğretmen hakkında yasal işlem yapılacak!

18 Aralık 2007 09:38 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ek ders ücretinden yararlanılamadığı gerekçesiyle sevk alarak, eğitim ve öğretimi aksatanlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

 MEB, Bakanlık Müsteşar Vekili Mehmet Temel imzasıyla 81 ile gönderilmek üzere ''Eğitim ve Öğretimin Aksatılmaması'' konulu bir genelge yayımladı.

Genelgede, bazı basın ve yayın organlarından öğretmenlerin, dini bayramlarda ek ders ücretinden yararlanamadıkları gerekçesiyle bugün toplu sevk alarak derslere girmemek suretiyle eğitim ve öğretimin aksatılacağı duyumlarının alındığı belirtildi.

Bakanlık kadrolarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenebilmesinin, ilgili Kanun ve diğer düzenlemeler gereğince ders görevinin fiilen yapılmış olması veya yapılmış sayılmasına bağlı bulunduğu ifade edildi.

Genelgede, şunlar kaydedildi:

''Bu nedenle, nasıl ki izinli ve raporlu olunan günlerde ders görevi fiilen yapılmadığı için ek ders ücreti ödenmesi söz konusu değilse, dini bayram günlerinin de tatil olması nedeniyle ders görevinin fiilen yapılması söz konusu olmadığından bu günler için de ders ücreti ödenmesi mümkün olamamaktadır. Zira, bu bayram günlerinde resmi bayram günlerinde olduğu gibi herhangi bir resmi tören uygulaması olmadığından, öğretmenlerin okula gelmeleri gibi bir durum da söz konusu değildir. Bu uygulama yeni olmayıp ülke kaynaklarının verimli kullanılması da gözetilerek geçmişte de dini bayramlarda öğretmenlerimize ek ders ücreti ödenmemiştir.''

-''İYİ NİYETLİ BİR YAKLAŞIM OLAMAZ''-

Genelgede, öğretmenlerin, eğitim ve öğretimin devam ettiği bir günde hasta olmadıkları halde hasta sevk belgesi alacaklarına ihtimal verilmediği belirtilerek, ''Buna rağmen, önceden ilan edilmiş toplu bir eyleme katılmak amacıyla hasta sevk belgesi alarak derslerin boş geçmesi pahasına eğitim kurumlarından ayrılmalarının iyi niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirilmesi düşünülemez'' denildi.

Bakanlık, hasta sevk belgesi alan öğretmenlerin sevk belgelerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul yönetimleri tarafından sağlık kuruluşlarında işlem görüp görmediğinin titizlikle takip edilerek, eğitim ve öğretimi aksatanlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Zaman
 



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs