En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'spor' çağrısı

17 Aralık 2007 22:08 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara "Spor yapın" çağrısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çocuklarımızı hem çeşitli tehlikelerden koruyacak, hem de beden sağlıklarına kavuşturacak etkinliklere yönlendirmeliyiz. Spor, bu anlamda en temel ögelerden biridir '' dedi.

Başbakan Erdoğan, Selçuklu Belediyesinin yaptırdığı Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezinin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, sporun artık profesyonel bir uğraş olmaktan çıktığını ve her yaştan insanın temel ihtiyaçlarından biri ve günlük hayatının bir parçası haline geldiğini belirtti. Büyük şehirlerde bunun kendisini daha çok hissettirdiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
''Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla ilgilenmesi, bir spor dalıyla meşgul olması birçok bakımdan önem taşımaktadır. Gelişen teknoloji ile her geçen gün daha cazip hale gelen bilgisayar, televizyon ve hatta cep telefonu gibi teknolojik ürünler gençlerimizin giderek daha çok vaktini almakta, onları sosyal hayattan uzaklaştırmaktadır.

Gençlerimiz pek çok zararlı alışkanlığın da pençesine düşmektedir. Özellikle uyuşturucu, madde alışkanlıkları, bütün bunlar boşta kalmış, spor gibi bir etkinliğin içerisinde olmayan yavrularımızın düştüğü alışkanlıklar.

Okullar ve sokaklar, çocuklarımızı tek tek takip edemeyeceğimiz kadar kalabalık, teknolojik ürünlerin sunduğu sanal dünya da her an müdahale edemeyeceğimiz kadar karmaşıktır.

Bu nedenle, çocuklarımızı hem çeşitli tehlikelerden koruyacak, hem de beden sağlıklarına kavuşturacak etkinliklere yönlendirmeliyiz. Spor bu anlamda en temel ögelerden biridir.

Şehir hayatının yol açtığı tahribatı gidermenin en iyi yollarından biri spor. Batı toplumlarını tehdit eden, hani son zamanlarda modası var ya, obezite... Obezite ile mücadelenin en güzel yolu spor. Aşırı şişmanlıkla ilgili sorunların temelinde yatan ne? Spor yapma alışkanlığının olmaması. İşte spor yapma alışkanlığımız olursa obez olmayız, aşırı şişman olmayız. Onun için spor yapmak durumundayız. Spor yapmayı prensip edinmeliyiz. Spor yaparak sağlıklı bir aile yapısını da fiziki anlamda gerçekleştirmiş oluruz.'' Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 1 milyon 200 bin lisanlı sporcu olduğunu belirterek, büyük şehirlerde spor yapmak için her türlü ihtiyacı karşılayacak bir alt yapı olması gerektiğini vurguladı.

Sigarayla Savaşanlar Derneğinin açtığı pankartı görünce bu derneğin üyesi olduğunu bildiren Başbakan Erdoğan, AK Parti Hükümeti olarak spor tesislerine, alt yapıya önem verdiklerini de ifade etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezinin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra sporcu gençler ve çocuklara çiçek ve araba dağıttı.

Açılış töreninde halk oyunları ve taekwondo gösterisi yapıldı.

gerçekgündem



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs