En Sıcak Konular

Baykal: Kimseye düşmanlığım yok

17 Aralık 2007 19:17 tsi
Mevlana'nın vuslat yıl dönümü etkinlikleri için Konya'ya gelen Baykal, gazetecilere içini döktü. Baykal: Ne Başbakana ne de başka birine kinim nefretim yok' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Hiçbir şekilde iç dünyamda, ruh dünyamda, yüreğimde ne Başbakan'a, ne başka bir siyasetçiye yönelik bir düşmanlık, kin, nefret yoktur'' dedi.

Mevlana'nın vuslat yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Konya'ya gelen Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Şeb-i Arus törenleri için kentte bulunduğunu söyledi.

Baykal, ''Artık alışkanlık haline geldi. Bu yıl da yine beraberiz. Bu vesileyle Konyalıları saygıyla selamlıyor, bayramlarını ve yeni yıllarını kutluyorum'' diye konuştu. Baykal, gazetecilerin ''sınır ötesi operasyon'' ile ilgili soruları üzerine, gelişmeleri izlediklerini, müdahalenin Türkiye'nin hakkı olduğunu ifade etti.

Komşu bir ülkeden Türkiye'ye yönelik saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu uluslararası hukuka aykırıdır, iyi komşuluk ilişkilerine aykırıdır. Bütün dünya bu şartlar altında Türkiye'nin müdahale hakkına sahip olduğunu kabul etmiştir. Başlayan askeri harekatın gelişmelerini biz de izliyoruz. Bu harekatta sorumluluk üstlenmiş olan bütün askerlerimizi yürekten kutluyorum, sağlık ve esenlik içinde görev yapmalarını diliyorum. Bu harekatın ortaya koyduğu sonucu hepimiz önümüzdeki dönemlerde dikkatle izleyeceğiz.'' Türkiye'nin haklı bir müdahale yaptığını belirten Baykal, ''Bu müdahaleyi Silahlı Kuvvetlerimiz, askerlerimiz, komutanlarımız büyük bir vatanseverlikle, sorumluluk duygusuyla ve başarıyla gerçekleştiriyorlar. Onlarla iftihar ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Baykal, bir gazetecinin ''Şeb-i Arus'ta Başbakan ile aranızda bir kaynaşma olacak mı, barış sağlanacak mı?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Düşmanlık yok. Memleket meseleleri hakkında konuşuruz, tartışırız. Ayrı düşüncelerimiz vardır, ama hepimiz sorumlu insanlarız, Türkiye'ye sahip çıkmaya çalışıyoruz. En azından kendi adıma söylüyorum, hiçbir şekilde iç dünyamda, ruh dünyamda, yüreğimde ne Başbakan'a, ne başka bir siyasetçiye yönelik bir düşmanlık, kin, nefret yoktur. Ama birbirimizi eleştiririz demokratik şekilde. Birbirimizin haklarına, hukukuna saygı gösteririz. Görevimizi yaparız, demokrasi böyle. Ama hepimiz aynı memleketin insanlarıyız. Türkiye'mize sahip çıkmak görevimizdir elbette. Bu konularda benim açımdan bir sorun, sıkıntı yok.''

haber7



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs