En Sıcak Konular

Sözleşmeli öğretmen atamaları yarın

17 Aralık 2007 14:57 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin 324 sözleşmeli öğretmen atamasını yarın yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 31 alandan toplam 10 bin 324 kontenjana, sözleşmeli öğretmen görevlendirecek.

Eğitim kurumu bazında yapılacak olan görevlendirmeler, yarın saat 10:00'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda yapılacak.

Bakanlığın üst düzey bürokratları, öğretmen adayları ve ailelerinin de hazır bulunacağı söz konusu görevlendirmeler, bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilenler, görevlendirildikleri eğitim kurumunun bağlı olduğu il milli eğitim müdürlüğünce kendilerine yapılacak yazılı tebligat süresi içinde başvurmaları durumunda, sözleşme imzalamak suretiyle göreve başlayabilecekler.

Görevlendirme sonuçları bakanlığın http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak.

Görevlendirilen öğretmenlerin, adreslerine yapılacak tebligattan itibaren en geç 15 gün içinde görevlerine başlamaları gerekiyor. Tebligata rağmen süresi içinde göreve başlamayanların yerine, sırada bekleyen ve elektronik başvuru formunun 21'inci tercihinde, 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına sözleşmeli olarak görevlendirilmek istiyorum.' seçeneğini tercih edenlerden, boş kalan pozisyonlar ölçüsünde, Bakanlıkça belirlenecek yoğun öğretmen ihtiyacı bulunan alanlardan daha sonra doğrudan eğitim kurumlarına görevlendirme yapılacak.

Göreve başlamayanlar ile belirli bir süre görev yapıp da ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren bir yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunamayacaklar.

Sözleşmeli öğretmenlik için görevlendirilenler, göreve başlama tarihi itibarıyla bir yıl çalıştıktan sonra sağlık ve eş durumu özürleri nedeniyle yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

 
8 sütun



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs