En Sıcak Konular

PKK elebaşısının babası konuştu

17 Aralık 2007 14:51 tsi
Terör Örgütü PKK'nın sözde askeri kanat sorumlusu Cemil Bayık'ın babası ilk kez konuştu ve ibretlik sözler söyledi. Hem oğlu, hem PKK, hem de terörün kaynağı hakkında.

Cemil Bayık'ın babası Mustafa Bayık, bir oğlunun imam, bir oğlunun askeri hastanede aşçı olarak çalıştığını belirterek, "Benim için 32 yıl önce ölmüş birini bana sormayın " dedi.

Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi ve askeri kanat sorumlusu Cemil Bayık'ın Elazığ merkeze bağlı Aşağı Çakmak köyünün yolları asfaltlandı. Köy yollarının asfaltlanmasına sevinen baba Mustafa Bayık, zamanında eğitim ve alt yapı getirilmiş olsaydı, bir çok kişinin bugün dağda olmayacağını iddia etti.

Bir oğlunun imam, bir oğlunun Askeri hastanede aşçı olarak çalıştığını belirten Baba Mustafa Bayık, " Cemil'i reddetsemde, etmesem de o beni red etti. 1976'dan beri haber yok. Bir şey bilmiyorum size ne söyleyim. 1976'den beri, 32 yıldır ölen birini bana sormayın Bugün bana hatırlatmayın. O gün bana başsağlığı verildi" diye konuştu.

Oğlu ve PKK hakkında konuşmama kararı alan baba Mustafa Bayık, "Öyle bir örgüt ki, anasını babasını bile öldürürler. Ben korkumdan ne öyle derim, ne böyle derim. Bu adam bir işe girdiği zaman ona karışmak doğru değil. Beğenmiş ki, girmiş. Beğenmezse o yola girer mi ?. Kendi beğenmiş, kendi seçmiş gitmiş" diye konuştu

Cemil Bayık ile birlikte 4 oğlu ve bir kızının olduğunu söyleyen baba Mustafa Bayık "Biri kur-an kursu öğretmeni, biri de Askeri Hastanede aşçıydı. Emeklisi doluncaya kadar çamaşırhaneye verilerek, emeklisinin doldurmaya çalışıyor . Zamanında yol olsaydı, fabrika, okul olsaydı bugün bunlar konuşulmazdı. Ben zamanında jandarma olarak askerlik yaptım. Diyarbakır'ın köylerinde gezdim. Polis görevi yapıyorduk. Gül gibi köylere ağaların köyü diye okul yapılmasına izin verilmedi ve böyle oldu" dedi.

Aktif haber



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs