"Siviller hedef alındı" | " /> "Siviller hedef alındı" | "/>

En Sıcak Konular

Zebari: "Siviller hedef alındı"

17 Aralık 2007 13:04 tsi
Zebari: Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, "Türkiye’nin yanlış istihbaratla hareket ettiğini ve sivillerin hedef alındığını" öne sürdü. BBC'ye açıklamada bulunan Zebari, "Türkiye, yanlış istihbaratla hareket etti, siviller hedef alındı" dedi.

Hükümetin talimatı üzerine Türk Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp Iraklı sivillerin ve köylerin bombalanması nedeniyle protesto notası verdiklerini belirten Zebari, “Hava saldırıları bazı köylerde büyük zarara yol açtı. Bir kadın öldü, dört kişi yaralandı. Bir hastane ve bazı küçük köprüler yıkıldı” diye konuştu.

Zebari konuşmasında şunları söyledi:
“Bunlar tamamen sivil hedeflerdi. PKK hedefleri değildi. Yanlış istihbarat sonucu böyle olduğu anlaşılıyor. Türk Büyükelçisi'ne Irak Hükümeti için bunun kabul edilemez olduğunu bildirdik. Kaldı ki, sivil ölümlerin önüne geçilmesi için bu tür bir eylemin önceden Irak hükümeti ya da uluslararası güçle koordine edilmesi konusunda anlayış birliği vardı”

Peyamner Haber Ajansı’na göre, Dışişleri Bakanı Zebari, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Amerika, Kuzey Irak hava sahasını açarak harekata onay vermiştir" yolundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Öğrendiğimiz kadarıyla Türkler, harekattan çok kısa bir süre önce bilgi vermişler. Biz, hedef alınan köylerin ve sivillerin PKK'yle ilgisi olmadığını söylüyoruz. Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir ihlali onaylamıyoruz” dedi.

Zebari, konuşmasında “Irak Hükümetiyle çokuluslu güç, Amerikalılar arasında böyle bir anlayış birliği vardı. Ama maalesef böyle talihsiz bir olay oldu. Umarım bu sonuncusudur ve tekrarlanmaz. Aksi halde, bu gerilimin artmasına, havanın bozulmasına neden olur” ifadesini kullandı.

 8 sütun



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs