En Sıcak Konular

Karayılan'ın 'Alo'suna jet cevap

17 Aralık 2007 10:53 tsi
Terör örgütü PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın uydu telefonu ile yaptığı görüşmelerden yerinin tesbit edilmesi üzerine Diyarbakır ve diğer üstlerden kalkan F-16 savaş uçakları belirlenen koordinatlarıa bomba yağdırdı.

Kuzey Irak'taki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile Kandil Dağı'nda bulunan PKK'ya ait kamplara, Türk Silahlı kuvvetleri tarafından sınır ötesi operasyon yapıldı. PKK'nın kampları Türk Hava Kuvvetleri, savaş uçaklarının gece saat 01.00'den itibaren uyguladığı geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulduğu, ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uzun menzilli silahlarla belirlenen hedeflerin ateş altına alındığı öğrenildi. Operasyon'da PKK'nın elebaşı Murat Karayılan'ın öldürüldüğü iddia ediliyor.

PKK'nın elebaşı Murat Karayılan ile örgütün silahlı kanadının sözde sorumlusu olduğu bilinen Behoz Erdal kod adlı Feyman Hüseyin'in Avrupa ve Kuzey Irak içinde PKK'lılarla uydu telefon ve telsizle yaptığı görüşmelerden bulunduğu yerler saptandı. Bu istihbaratın ardından Diyarbakır ve diğer üstlerden kalkan F-16 savaş uçakları belirlenen koordinatları sistemli olarak bombaladı. Operasyonda Kandil Dağı ve Zap Kampı'nda PKK'lıların kullandığı ve ana karargahın da bulunduğu bir çok nokta yerle bir edildi.

ABD'DEN İSTİHBARAT DESTEĞİ

ABD'nin de hava operasyonuna istihbarat desteği verdiği bildiriliyor. TSK'nın üst düzey yetkilileri, yapılan son derece titiz istihbarat çalışması sonucu terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu boşaltılan köylerin hedef alındığı ancak sivil yerleşim merkezleri veya birimlerinin kesinlikle vurulmadığını açıkladılar.

Operasyona Diyarbakır ve Malatya'nın dışında da diğer üstlerden uçaklar katıldığı bildirildi. Batı illerindeki üstlerden operasyona katılan uçaklara hava yakıt ikmali de yapıldı.

BASINA UYARI

Genelkurmay Başkanlığı'nca daha önce duyurulduğu gibi basın mensuplarının operasyon alanlarına girmemelerinin, can güvenlikleri açısından önem arz ettiği ifade edildi.

İRAN DA VURDU İDDİASI

Türkiye ile İran arasında imzalanan anlaşma Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün, Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. İran'ın Kandil dağının eteklerinde yer alan Lecce köyüne ağır topçu atışı yaptığı iddia edildi.

Dakika dakika operasyon

Saat 14:00 Karayılan Kandil'den uydu telefonuyla görüştü.

Saat 14:20 Operasyonun gece yapılması kararı alındı

Saat 20:00 F-16 pilotlarına koordinatlar verildi

Saat: 01:00 Diyarbakır'dan Kandil'e ilk sorti başladı

Saat 04:15 Operasyona katılan 24 F-16'dan sonuncusu da üsse döndü

Saat 05.00 Hedef noktaları ve kaçış yollarına top atışı başladı

Saat 06.15 Türk sınırından giriş noktaları kontrol altına alındı

Yenişafak

 



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs