En Sıcak Konular

Dünya operasyonu nasıl duyurdu?

16 Aralık 2007 20:34 tsi
Dünya operasyonu nasıl duyurdu? TSK’nın Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekâtı tüm dünyada yankı buldu. BBC, Kuzey Irak'taki saldırının muhatabı olan PKK'lı teröristler için, 'Kürt asileri' terimini kullanırken, Le Monde, Türk ordusunun yeni bir operasyonla 10 Kürt

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatı dünyada yankı buldu. BBC, Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki “Kürt asi hedeflerini” bombaladıklarını bildirdi.

İngiliz yayın kurumu BBC, “Türk uçakları Kuzey Irak’ı bombaladılar”başlıklı haberinde “Türk uçakları, sınır ötesinde Kürt asileri olduğu sanılan hedefleri bombaladı” dedi.

Buna karşın, Kuzey Irak’taki “yetkililer”in, uçakların bazı köyleri vurduğunu söylediklerini de belirten BBC, söz konusu köylerde “asilerin” olup olmadığı konusunun ise, teyid edilmediğini de kaydetti.

BBC, haberinde Türk Parlamentosu’nun, Ekim ayında Türkiye’deki saldırıları hızlandıran PKK’ya karşı Kuzey Irak’a operasyon yapma izni veren tezkereyi onayladığını anımsatarak Ankara’nın sınıra yakın bölgelerde tank, top ve savaş uçakları ile desteklenen 100 bin asker yığdığını da söyledi. Irak ve ABD’nin Türkiye’den sınır ötesi operasyonu yapmamasını istediğini belirten İngiliz yayın kurumu, “3 bin kadar PKK’lının Kuzey Irak’da olduğu inanılıyor. Türkiye, yerel yetkileri onları desteklemekle suçladı” dedi.

AP: 10 KÖY VURULDU
Amerikan Associated Press haber ajansının, Iraklı bir üst düzey yetkilinin açıklamalarına dayanarak verilen haberde, hava saldırısında 10 Kürt köyünün vurulduğunu öne sürdü. Sangasar bölgesinin yine üst düzey yerel yetkililerinden Abdullah İbrahim de, Türk sınırına 170 kilometre mesafedeki bölgede PKK kampları bulunduğunu doğrularken , “Ancak bu kamplar, vurulan köylere çok uzak. Köylüler şimdi çok korkuyor ve civardaki mağaralara sığınmış durumdalar. Bütün mal varlıklarını kaybettiler” iddiasında bulundu.

REUTERS: 1 ÖLÜ
İngiliz Reuters haber ajansı ise, Türk F-16′larının bu sabaha karşı Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 1 kadının öldüğünü öne sürerken; bu bilginin teyit edilmesi halinde, bunun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son aylarda düzenlediği sınır ötesi operasyonlarda gerçekleşen ilk ölüm olacağını yazdı.

LE MONDE: “TÜRK ORDUSU BİR OPERASYON DAHA YAPTI
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a gerçekleştirdiği harekatın yankıları sürüyor. Fransız Le Monde gazetesi, Türk ordusunun “Iraklı Kürdistan’da PKK’ya karşı yeni bir operasyon yaptığını belirtirken 10 Kürt köyünün bombalandığı iddiasına da yer verdi.

Peşmerge Sözcüsü Cabbar Yava’nın, “ailerin köylerinden kaçtıkları yolundaki açıklamasını da aktaran gazete, sınır bölgesinde binlerce asker konuşlandıran TSK’nın 1 Aralık’ta Kuzey Irak’ta bir operasyon yaptığını anımsattı.

Vatan



Bu haber 1,072 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,089 µs