En Sıcak Konular

PKK'lılar yaralı teröristleri alıp kaçtı

16 Aralık 2007 19:37 tsi
TSK'nın düzenlediği operasyonun ardından Kandil Dağı eteklerindeki köyler hızla boşaltılıyor. Köylüler, dünkü bombardımanın ardından PKK'lıların bölgeden kaçtığı söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün gece düzenlediği operasyonun ardından Kandil Dağı eteklerindeki köyler hızla boşaltılıyor. Saldırıda öldüğü iddia edilen kadının köyünde taziye evi kurulurken, kadının vurulduğu ileri sürülen alan ve cenazesi gösterilmedi.

Türk uçaklarının dün gece düzenlediği hava harekatında Ayşe Ali Avdu (55) isimli sivil bir kadının öldüğü, 1 kişinin yaralandığı, pek çok hayvanın da telef olduğu iddia edildi. Hayatını kaybeden Ayşe Ali Avdu için Dugoman köyünde taziye evi açıldı. Hava saldırısında öldüğü ileri sürülen Avdu, aynı köyde toprağa verildi.

Bölgedeki gelişmeleri takip eden İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Ayşe Ali Avdu'nun oğlu Muhlis Ali Avdu, "Köyümüze PKK'lılar da geliyordu. Türk jetleri sabaha karşı köyümüzü vurdu. Saldırıda annemi kaybettik. Çok sayıda hayvanımız da telef oldu. Jetlerin saldırısını bizzat gördüm. Bombardımanın ardından köyümüze gelip giden PKK'lılar vardı. Bombardımanda bir PKK'lının ayağı koptu. Diğer iki PKK'lı da 'artık burada duramayız' diyerek yaralıyı yanlarına alıp kaçtı" dedi.

Kandil Dağı eteğindeki köylerde yaşayan halk, Türkiye-İran sınır üçgenindeki Ranya Kasabası'na doğru kaçıyor. Bu kasabaya gelen köylülerden Şivan Ahmed, "Köyümüze PKK'lılar geliyordu. Dün 00.00'dan sonra önce uçaklar bombardıman yaptı, ardından da füze saldırısı oldu. Biz de sabah bölgeyi boşalttık. Akrabalarımızın yanına yerleştik. Ölen Ayşe Ali komşumdu. Tekrar bölgeye dönemiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, peşmergeler, ölen veya yaralanan PKK'lılarla ilgili olarak herhangi bir bilginin kendilerine intikal etmediğini açıkladı. Türk uçaklarının vurduğu bölgelerde büyük oyuklar dikkat çekerken, bazı PKK'lıların da Kandil Dağı içlerindeki mağaralara doğru kaçmaya başladıkları öğrenildi. Kandil'in eteklerindeki köyler de yaşayanların, PKK'lıların köylerine girmesine izin vermedikleri ifade edildi.
 



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs