Sanatçı memleketi terketmez! | " /> Sanatçı memleketi terketmez! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Say'a: Sanatçı memleketi terketmez!

16 Aralık 2007 18:23 tsi
Erdoğan'dan Say'a: Sanatçı memleketi terketmez! İstanbul'da düzenlenen 'Nesiller Buluşuyor' toplantısına katılan başbakan Recep Erdoğan, piyanist Fazıl Say'ın 'ülkeyi terketme' konusundaki çıkşını cevapladı. Erdoğan, "Ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fazıl Say'a isim vermeden mesaj göndererek "Ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez" dedi.

Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'nin çalışmaları çerçevesinde ilki İstanbul'da düzenlenen 'Nesiller Buluşuyor' toplantısının ikincisi Tepekule'de gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında 'İslamcılar çoğaldı, biz azınlıkta kaldık. Bu ülkeden gitmeye düşünüyorum.' şeklindeki konuşmasıyla gündeme gelen piyano sanatçısı Fazıl Say'a isim vermeden cevap verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir ülkenin sanatçısı ülkeyi terk etmez. Bu ülkede doğan bu ülke topraklarında kalır." dedi.

Erdoğan, konuşmasında gençlerden milli ve manevi değerlere sahip çıkmasını isteyerek nesilleri buluşturan, bilgelikle dinamizmi birleştiren sanatçısıyla halkını birleştiren Türkiye'nin güçlü bir Türkiye olacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, "Ülkenin sanatçısı bu ülkeyi terk etmez. Bu ülkede doğan bu ülke topraklarında kalır. Türkiye Cumhuriyeti buralara zorlu yollardan gelmiştir. Gençler bu emaneti daha kutlu noktalara taşıyacaklardır" dedi. Bayramların tatil günü haline getirildiğini, kendilerinin bayram günlerini büyüklerin ellerini öpmek olarak görerek yetiştiğini ifade eden Başbakan, gençlerin bunu örnek almasını ve özgüvenimizin zedelenmesine asla prim verilmemesini istedi.

Emine Erdoğan'la paneli izleyen Başbakan Erdoğan'a bakanlar Mehmet Aydın, Vecdi Gönül, İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli ve Manisa Milletvekili TBMM eski Başkanı Bülent Arınç eşlik etti.

İnternethaber



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs