En Sıcak Konular

Erdoğan'ın çantada bulduğu delil ne?

16 Aralık 2007 17:50 tsi
Erdoğan'ın çantada bulduğu delil ne? Ulusal Tütün Programı Eylem Planı’nın tanıtım toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ı Başbakan Erdoğan'a ihbar etti. İhbarı değerlendiren Erdoğan, Çalık'ın suç delilini çantasında buldu

Vahap Munyar/ Hürriyet

Sağlık Bakanı ihbar etti, sigarayı zorla bıraktı, oğlu sevindi

Ulusal Tütün Programı Eylem Planı’nın tanıtım toplantısı. Kürsüde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var: "Sigarayla mücadele bizim için terör kadar önemli. Aslında tehlike çok daha sinsi. Çünkü, çaktırmadan insanımızı alıp götürüyor."

Başbakan Erdoğan, konuşmasını tamamlayıp toplantıdan ayrılırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AKP MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Öznur Çalık’la yanyana geldi.

Akdağ, "Sayın Başbakanım size bir ihbarda bulunabilir miyim?" dedi. Erdoğan, Sağlık Bakanı’nın "ihbar" sözünden konuyu anladı, Çalık’a döndü: "Öznur Hanım, siz sigara kullanıyor musunuz?"

Öznur Çalık, gülümsedi. Erdoğan, üsteledi: "Açın bakalım çantanızı Öznur Hanım."

Çalık, çantayı açtı, sigara paketini Erdoğan’a uzattı. Böylece geçen gün televizyon ekranlarına ve gazetelerin birinci sayfalarına yansıyan görüntü ortaya çıktı. Erdoğan, üzerine tarih yazıp, sigara paketine el koydu: "Artık sigarayı bırakıyorsun."

Öznur Çalık, 22 Temmuz seçimlerinde Malatya’dan AKP milletvekili seçilerek TBMM’ye girmiş olsa da, parti MKYK’sındaki görevi başlangıçtan beri var. Erdoğan’ın "Sigaraya karşı savaşını" yakından bilen Çalık, MKYK toplantılarında ve diğer ortamlarda sigara kullandığını pek belli etmemiş.

Erdoğan’ın "Bakanlar Kurulu toplantılarında sigara içirmiyorum" tavrı, MKYK toplantılarında da başlangıçtan beri sürüyormuş.

Öğrendim ki Öznur Çalık’ın oğlu, asıl mesleği eczacılık olan annesine sıklıkla sigaranın zararlarını belgeleriyle hatırlatıp, bastırırmış: "Sigarayı ne zaman bırakacaksın anne?"

Çalık, oğlunun haklı ısrarı üzerine 4-5 ay kadar sigarayı bırakmış. Ancak, siyaset sahnesinin stresli ortamında yeniden başlamış.

Çalık, Erdoğan’a bir an, "Tamam Sayın Başbakanım, bu paketi içmem" demeyi aklından geçirmiş ama oğlunun da bu işe sevineceğini düşünerek zorla da olsa sigarayı bırakma kararı almış.

Başbakan Erdoğan, Ulusal Tütün Programı Eylem Planı’nın tanıtım toplantısında daha net söyledi ama TBMM kulisinde de sigara içilmesine karşıymış. Bu yüzden sigara tiryakisi AKP milletvekilleri, uzun toplantılar için çözümü "elektronik sigara"da bulmuş.

Erdoğan’ın tavrı bir kez daha ortaya koydu ki, hükümetin, "Sigaraya karşı savaş açarsam Tekel Sigara’nın özelleştirme ihalesinde fiyatı düşük kalır" kaygısı yok.

Umarım Tekel Sigara iyi bir fiyata satılır, devlet vatandaşını ölüme götüren bir ürünü üretmekten tümüyle çekilir, "çiftçinin tütününü nasıl alırım" derdinden de kurtulur.



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs