Ermeni gerçeği su yüzüne çıkacak! | " /> Ermeni gerçeği su yüzüne çıkacak! | "/>

En Sıcak Konular

Ermeni gerçeği su yüzüne çıkacak!

16 Aralık 2007 14:30 tsi
Ermeni gerçeği su yüzüne çıkacak! İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Ermeni gerçeğini su yüzüne çıkaran ve Ermeni iddialarını birinci elden çürüten rapor, Ovanes Kaçaznuni tarafından ilk kez 1923 yılında Taşnaksutyun Partisi'nin Bükreş'te yapılan Yurtdışı Konferansı'nda sunuldu. İşte Er

Ermenistan'ın ilk Başbakanı olan Ovanes Kaçaznuni'nin 1923'te Taşnak Partisi Konferansı'nda yaptığı Ermeni isyanına ilişkin konuşma kitaplaştırıldı.

Ermenistan'ın ilk Başbakanı olan Ovanes Kaçaznuni'nin 1923'te Taşnak Partisi Konferansı'nda yaptığı Ermeni isyanına ilişkin konuşmasını içeren rapor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından ''Taşnak Partisi'nin Yapacağı Bir Şey Yok'' ismiyle 3 dilde kitap olarak bastırılacak.

İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak toplam 2 bin adet bastırılacak kitap, ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerde dağıtılacak.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Ermeni gerçeğini su yüzüne çıkaran ve Ermeni iddialarını birinci elden çürüten rapor, Ovanes Kaçaznuni tarafından ilk kez 1923 yılında Taşnaksutyun Partisi'nin Bükreş'te yapılan Yurtdışı Konferansı'nda sunuldu.

Taşnaksutyun Partisi'nin kurucularından biri olarak, yaşanan olayların en önemli şahitlerinden olan Kaçaznuni'nin adeta bir itirafname niteliği taşıyan raporunda, Türk-Ermeni meselesinin tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serildiği belirtilen açıklamada, Kaçaznuni'nin, 1. Dünya Savaşı öncesinde Ermeniler'in gönüllü silahlı birlikler oluşturmasının bir hata olduğunu, denizden denize Ermenistan projesi hayali ile kışkırtıldıklarını açıkça ifade ettiği aktarıldı.

-RAPORDAN-

Açıklamaya göre, Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermeniler'in tehciri ile ilgili kararının ''amacına uygun'' olduğunu aktaran Kaçaznuni, Ermeni komitacıların batı kamuoyunu kazanmak için başlattıkları terör eylemlerinde Müslüman nüfusu katlettiklerini de anlattığı belirtiliyor.

1. Dünya Savaşı'ndan Lozan Konferansı'na kadar geçen süreçte Taşnaksutyun Partisi'nin Ermeni meselesindeki rolünün aktarıldığı raporda, Türkler ile Ermeniler arasında yaşanan olaylarla ilgili olarak, Ermenistan'daki Taşnak diktatörlüğünün varlığı ve Taşnak yönetimi dışında suçlu aranmaması gerektiği vurgulanıyor.

Taşnaklar'ın Türkler'e uyguladıkları mezalim dışında, kendi ırktaşı Ermeni köylülerine karşı da zalim tutumları olduğunun anlatıldığı raporda, firarı önlemek için Ermeni köylülerin Taşnaklar tarafından kurşuna dizildiği, firarla suçlananların eşleri ve kızlarına işkence yapıldığı, ırzlarına geçildiği de dile getiriliyor.

Bu nedenle Ermeni köylülerinin dahi Taşnaklar'ın uyguladığı şiddetten yaka silktiği, Türk birliklerini hoş karşılayıp, Ermeni subayları köylerine geldiğinde subayları Türk birliklerine teslim etme girişimlerinde bulundukları, Türkler'in himayesinde oldukları belirtiliyor.

Ovanes Kaçaznuni'nin raporunda, 1915 yazı ve sonbaharı döneminde Türkiye Ermenileri'nin zorunlu göçe tabi tutulduğu, Ermeni bağımsızlığının temelini oluşturan bölgelerin boşaltıldığı, ancak Türkler'in pişmanlık duymalarını gerektirecek bir nokta bulunmadığı da anlatılıyor.

Yeni kurulmuş bir devletken Ermenistan'ın komşularıyla sürekli bir savaş içinde olduğuna da dikkat çekilen raporda, yıkıcı kararlar alınarak Azerbaycan'da katliam yapıldığı aktarılıyor.

Verilen bilgiye göre, Ermenistan'da yasaklanan ve Taşnaklar tarafından toplatıldığı için bulunamayan bu rapor, sadece Avrupa'daki kütüphanelerin kataloglarında görülebiliyor.

Kaçaznuni'nin raporu, Türkiye'de 2005 yılında Kaynak Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

samanyoluhaber



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs