En Sıcak Konular

Genelkurmay'da toplantı!

16 Aralık 2007 12:48 tsi
Genelkurmay'da toplantı! Genelkurmay'da, gece yapılan operasyonun sonuçlarının konuşulduğu bir toplantı gerçekleştiriliyor. Toplantıda, operasyonun ayrıntıları, elde edilen sonuçlar ve istihbarat bilgileri konuşuluyor. İşte ayrıntılar:

Genelkurmay Başkanlığı’nda, Kandil Dağı’ndaki terör örgütü PKK’nın kamplarına yönelik geniş çaplı hava operasyonunun sonuçları değerlendiriliyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nda üst düzeyde yapılan değerlendirmede, operasyonun amacına ulaşılıp ulaşılmadığı, terör örgütü PKK’ya verilen zayiat ve hedefler konusunda geniş çaplı bir değerlendirme toplantısı yapılıyor.

Bu değerlendirme sonrası Genelkurmay Başkanlığı’nın bugün veya yarın operasyonun sonuçlarına ilişkin geniş bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu arada, TSK’nın Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’na düzenlediği geniş çaplı hava operasyonuna ilişkin teknik detaylar da giderek netleşiyor.

Operasyona Diyarbakır ve Malatya’nın dışında da diğer üstlerden uçaklar katıldığı bildirildi. Batı illerindeki üstlerden operasyona katılan uçaklara hava yakıt ikmali de yapıldı, bu çerçevede operasyona İncirlik’te konuşlu tanker üst komutanlığı da destek verdi.

Operasyonda geniş ve uzun süreli bir istihbarat çalışma yapıldığı gelen bilgiler arasında. PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan ile örgütün silahlı kanadının sorumlusu olduğu bilinen Behoz Erdal kod adlı Feyman Hüseyin'in Avrupa ve Kuzey Irak içinde PKK’lılarla uydu telefon ve telsizle yaptığı görüşmelerden bulunduğu yerler saptandı. Bu istihbaratın ardından Diyarbakır ve diğer üstlerden kalkan F-16 savaş uçakları belirlenen koordinatları sistemli olarak bombaladı. Operasyonda Kandil Dağı ve Zap Kampı'nda PKK’lıların kullandığı ve ana karargahın da bulunduğu bir çok nokta yerle bir edildi. Geniş çaplı operasyona katılan 50 uçağın üstelerine sorun yaşamadan döndüğü bildirildi.

ABD’nin de hava operasyonuna istihbarat desteği verdiği bildiriliyor. Bölgedeki yabancı ajanslar ve Kürt kaynaklarının sivil köylerin ve hedeflerin de vurulduğu yönündeki iddiaları TSK tarafından kesin dille yalanlanıyor. TSK’nın üst düzey yetkilileri, yapılan son derece titiz istihbarat çalışması sonucu terör örgütü PKK’nın baskısı sonucu boşaltılan köylerin hedef alındığı ancak sivil yerleşim merkezleri veya birimlerinin kesinlikle vurulmadığını açıkladılar.

cafesiyaset



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs