En Sıcak Konular

MHP: Davul zurnayla operasyon

16 Aralık 2007 12:54 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kuzey Irak'a yönelik operasyonun 2 ay beklediğini ve böylece kısıtlanmış bir operasyon yapıldığını belirterek, "Davulla zurnayla operasyon yapıldı. Bu zaafiyet hükümete aittir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümete Irak’ın kuzeyine sınır ötesi operasyonu kapsayan tezkerenin mecliste 17 ekim’de kabul edildiğini, hükümetin ise 28 Kasım’da Türk Silahlı Kuvvetlerine yetki verdiğini anımsatarak, “Aradan 2 aylık bir süre geçti. Fiziki ve iklimsel şartlar ağırlaştı. Davulla zurnayla operasyon yapıldı. Bu zaafiyetin sorumlusu hükümettir" dedi.

Vural, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kandil Dağı başta olmak üzere PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün Kuzey Irak'taki hedeflerinin vurulmasıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“Hükümete operasyon iznini 17 Ekim’de verdik. Hükümet ise askere izin vermek için 28 Kasım’ı bekledi. 2 aylık bir süre geçti. Bu 2 ay süre içinde hem fiziki hem de iklimsel şartlar ağırlaştı. Böylece kısıtlanmış bir operasyon oldu. bu zaafiyet hükümete aittir. Davulla zurnayla operasyon yapıldı. Bu süre içinde oradaki unsurların başka bölgelere geçmesi de söz konusu. Ama kısıtlanmış da olsa terör örgütüne yapılmış böylesine bir harekat son derece önemlidir. Terör örgütünün belinin kırılması için örgüt yöneticilerine dair nokta operasyonların da düzenlenmesi ve kara harekatının başlaması gerekiyor.

2 ay sonra yapılan bu harekatın ardından hükümet kalkıp da ‘Bakın harekat yaptık, daha fazla netice almak için bunlara af çıkarmalıyız’ derse yani askerimiz üzerinden ve kan üzerinden siyaset yaparlarsa yuh olsun onlara. Daha önce çıkarılan yasalar terör örgütünün belini kırmak içinde şimdi çıkarılması düşünülen terör örgütünü affetmek ve meclise indirmeye yöneliktir.”

haber7


 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs