En Sıcak Konular

Araplar’a haçsız Barça forması!

16 Aralık 2007 09:47 tsi
Araplar’a haçsız Barça forması! 
Katalan formasının üzerine reklam almaması ile övünen Barcelona, Suudi Arabistan ve Cezayir gibi ülkelere forma satabilmek için armasındaki haçı kaldırdı.

“Sant Jordi” haçı olarak bilinen beyaz zemin üzerine kırmızı artı işaretinin yer aldığı Barcelona formaları İslami usullere göre modifiye edildi ve haçın yerini tek çizgi aldı. İspanya’da Katalan bölgesinde yayınlanan La Vanguardia Gazetesi, “Haçlı Seferlerini anımsatan sembol üzerine tartışma” başlıklı haberinde, “Barcelona Müslüman ülkelerin duygularını rencide etmemek için armasını değiştirdi” ifadesini kullandı. Gazete, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile eşleşmesi halinde bu tartışmanın daha da büyüyebileceğini öne sürdü.

BİR ANDA KAYBOLDU

“Sant Jordi haçı çekilir gibi değil” diye yorum yapan Vanguardia Gazetesi, “Suudi Arabistan gibi katı kurallarla yönetilen ülkeler ve Müslüman bölgelerde haçın elenmesi tercih edildi” diye yazdı. Inter-Fenerbahçe maçından sonra sahaya Haçlı seferlerini anımsatan beyaz zemin üzerine kırmızı haçla çıkan İtalyan takımının Türkiye’de aldığı tepkinin hatırlatıldığı haberde ayrıca geçici olarak Riyad’da yaşayan Carlos isimli bir İspanyol’un “Burada ne Barcelona’nın ne de başka bir haça izin veriliyor. Futbola, İspanyol ligine tutkuyla bağlılar ama spor mağazalarında her zaman satılan Barcelona formalarındaki haçlar bir anda kayboldu” şeklindeki görüşlerine yer verildi.

ARABADA DA HAÇ YOK

Bir dönem Suudi Arabistan’da yaşayan Joseph isimli bir başka İspanyol ise “Mağazalardan armasında haç olan formaları haç çıkarılmış formalar kadar kolay satın alabilirsiniz” derken Carlos’un haçların kaybolması ile ilgili sözlerinin de doğru olduğunu belirtip, “Araba markalarının üzerindeki haç işaretleri de modifiye ediliyor” diye konuştu. Bu arada Katalanya özerk yönetiminin en büyük siyasi partisi CIU Genel Sekreteri Josep Antonio Duran Lleida, haç sembolüne “saygı gösterilmesini” istedi.

akşam



Bu haber 3,777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs