En Sıcak Konular

Bakan Çelik'in kardeşine silahlı saldırı

16 Aralık 2007 09:30 tsi
Bakan Çelik'in kardeşine silahlı saldırı  
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kardeşi Ahmet Çelik, aracı ile evinden işe giderken silahlı saldırıya uğradı.

9 mm çapında silahla gerçekleştirilen saldırıda Çelik ve aracın şoförü yara almadan kurtulurken 16-17 yaşlarında olduğu ileri sürülen zanlı olay yerinden yaya olarak kaçtı.  
 
 
Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi ilgilerinin olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Emniyette ifade veren Ahmet Çelik, "Kimse ile bir şahsi problemim olmadı." derken, Bakan Çelik saldırıyı kınadı. Hüseyin Çelik şöyle konuştu: "Kardeşim insan canlısı, herkese karşı çok samimi, kendi halinde, işinde gücünde bir insandır. Bu saldırıyı kim, hangi amaçla yapmış bilmiyorum. Kardeşimin kimseyle kişisel bir hesabı olamaz. Kardeşime böyle bir saldırı yapılmış olması menfur bir şeydir. Sadece ailemizden bir fert olduğu için mi, yoksa şahsını mı hedef alan bir saldırı bilmiyorum." Ahmet Çelik ile akrabası Aydın Gencay sabah saat 10.45 sularında evlerinin bulunduğu Van'ın İstasyon Mahallesi'nden çıkarak 100 metre kadar ilerlemişlerdi ki 16-17 yaşlarında bir kişi tarafından araca 2 el ateş açıldı. Kurşunlar aracın sağ camına isabet etti.

Ahmet Çelik saldırı anını şöyle anlattı: "Yolda bir dönüş vardı. Oradan geçerken bir patlama sesiyle aracın camının patladığını gördüm. O anda taş zanettim. Aydın gaza basınca ikinci patlama sesi geldi. Ben saldırganı görmedim. Şimdiye kadar kimseyle bir sorunum da olmadı. Kaderimizde ne varsa o olacak." Van'da ticaretle uğraşan Ahmet Çelik, neden böyle bir saldırıya uğradığının emniyetin yapacağı soruşturma sonunda ortaya çıkabileceğini söyledi. Bu arada Çelik'in aynı gün hacca gitmeyi planladığı öğrenildi. Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, silahlı saldırıyla ilgili olarak "Olayın arkasında kimler var? Sebebi nedir? Siyasî yönü var mıdır? Bunlar tahkikat neticesinde ortaya çıkacaktır. Çok yönlü soruşturma devam ediyor.'' dedi. Kesmez, bir gazetecinin, "Son yıllarda ülkede gerçekleşen birçok cinayetin faillerinin yaşı küçük. Bu olayın failinin de 18 yaşından küçük olduğu söyleniyor. Bir benzerlik kuruyor musunuz?'' sorusu üzerine şunları söyledi: "Şu an görgü tanıklarının beyanına göre yaşı 18'den küçüğe benziyor. 16-17 yaşında olabilir. Boyunun da 1 metre 65 santim olduğu söylenince, yaşının küçük olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak yanılabiliriz. Yaşı büyük de olabilir. Ama bu tür olaylarda yaşı küçük çocukların cezası biraz daha hafif.'' Kesmez, olayın çok profesyonel görünmediğini, profesyonel ateş etme yöntemine pek benzemediğini; ancak bütün bunların soruşturma sonunda ortaya çıkacağını belirtti. Ahmet Çelik'in saldırıya uğradığı sokakta polis, güvenlik için nöbet tutuyor.
 
zaman



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,475 µs