En Sıcak Konular

İzmir'de 33 kaçak yakalandı

16 Aralık 2007 09:18 tsi
İzmir'de, kamyonet kasası içinde 33 kaçak ele geçirildi. Kasa da aynı zamanda, onlarca şamyel, şamyel şişme pompası ve can yeleği ele geçirildiği, kaçakların deniz yoluyla Yunanistan'a geçmeyi planladıkları belirtildi

Polis ekipleri İzmir'de, bir kamyonetin kapalı kasası içerisinde yasadışı yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 33 kaçakyakaladı. Kamyonete inip binen kişiler olduğunu görerek durumdan şüphelenen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekibi, kapalı kasa kamyonetin içinde 33 kaçak ile karşılaştı. Kamyonet sürücüsü Ü.K. gözaltına alınırken, kaçaklarKarşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay, gece saat 02.30 sularında Karşıyaka ilçesi Bayraklı semti 1608 sokak içinde meydana geldi. Kapalı kasa bir kamyonete çok sayıda kişinin girip çıktığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirildi. Bölgeye gelen polis ekibi 34 DUM 80 plakalı kamyonette inceleme yaptı. Yapılan incelemede kamyonetin kasasında 33 kaçak bulundu.

Moritanya ve Filistin uyruklu oldukları belirtilen kaçakların, ticari taksiler ile Basmane semtinden Bayraklı'ya getirildikleri, burada kamyonete binip Aliağa ilçesine gitmek istedikleri ortaya çıktı. Kaçakların, bu amaçla kamyon sürücüsüne 500 YTL ödeme yapacakları iddia edildi. Kaçakların daha sonra Aliağa'dan da deniz yolu ile Yunanistan'a geçmeyi düşündükleri ortaya çıktı.

Kamyonet kasasında yapılan aramada çok sayıda can yeleği, yelekleri şişirmek için pompa, şamyel lastiği, bıçak ve yiyecek maddeleri bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan tekne faciasında denize açılan kaçak göçmenleri taşıyan tekne alabora olmuş ve 50 kişi hayatını kaybetmişti.

zaman



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs