geçmiş olsun'! | " /> geçmiş olsun'! | "/>

En Sıcak Konular

'Ulusal Sermaye bitti, geçmiş olsun'!

15 Aralık 2007 22:01 tsi
'Ulusal Sermaye bitti, geçmiş olsun'! Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, “Ulusal sermaye artık yok, geçmiş olsun. Globalizm 'parlak ve yakışıklı bir yüz' gibi görünür, ancak öyle değil!" Ertürk, ATV satışına da değinirken, 'hazine ile oyun oynuyoruz" dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Bilgi Üniversitesi Genç Yöneticiler Kulübü tarafından düzenlenen “Ulusal Sermayenin Yükselişi ve Rekabet Yönetimi” konferansında yaptığı konuşmada “Ulusal sermaye artık yok, geçmiş olsun” dedi. Ertürk, globalizmin “parlak ve yakışıklı bir yüz” gibi göründüğünü, ancak öyle olmadığını kaydetti. Çok zor şartlada çalıştıklarını vurgulayan Ertürk özel sektörden kamuya geçince maaşının 4’te 1’e indiğini belirtti.

Hazine ile oyun

TMSF’nin, sisteme güveni sağlayan önemli bir kurum olduğunu belirten Ertürk, Fon’a devredilen bankaların aktif büyüklüğü ve toplam mevduatın, bankacılık sektörünün yüzde 20’si düzeyinde bulunduğunu, bankalara yaklaşık 28 milyar dolar kaynak aktardıklarını, bunun 25.7 milyar dolarının Hazine’den borç alındığını bildirdi. Ahmet Ertürk, şunları kaydetti:

“Hazine’den alınan borç 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Bu da Hazine’nin bize uyguladığı yüksek faiz oranlarıyla... Yani karşılıklı neredeyse bir oyun oynanıyor. Kamu, sistemi kurtarmak için kaynak aktarıyor. Bu kaynağı bizim üzerimizden aktarıyor. Ama biz kamuya borçlu çıkıyoruz ve borcunu ödeyemez bir kurum durumuna düşmüş durumdayız. Oysa öyle değil.

Tartışma başlatmam

Kamu bu kaynağı aktarırken bu hesapları yapmak zorundaydı. ’Ben bu kaynağı aktarmazsam ne olur?’ O senaryoları yapmak durumundaydı. Yaptı mı, yapmadı mı bilmiyorum. Daha doğrusu söylemek istemiyorum. Yeni bir tartışma açmamak için... Kamu dediğimiz kimdir? Canlı, kanlı insanlardır. Politikacılardır, kamu yöneticileridir, diğer tarafta banka sahipleridir, banka yöneticileridir. Bütün bunların ortak senaryosudur. Ama aynı kamu bugün bize hesabını soruyor.”

atv-Sabah ihalesinde 1.5 milyon dolarlık teklif bile veremeyecekler kavgalarını gizlemek istiyor

Öğrencİlerİn sorularını da yanıtlayan Ertürk, medya işine mecburiyetten girdiklerini, atv-Sabah ihalesinde yabancıya getirilen yüzde 25 sınır konusuna katılmadığını, ancak bu kuralı uyguladıklarını kaydetti. Ertürk şöyle konuştu: “Bu oyun bozanlık Türkiye’de hep vardır. ’Ben 1.5 milyar dolar verirdim’ diyen bir yatırımcının biliyorum ki 1.5 milyon dolar bile verecek hali yoktur. 9 aylık bilançosu 6 aylıktan kötü geldi diye ek süre talep etme hakkı yoktur. Kimseyi zorla kolundan tutup ihaleye sokamayız. Bizim her şeyimiz açık. Bu açıklığın sonunda birileri, aralarındaki sorun dolayısıyla ihaleden çekilmişlerse, her ne sorun olursa olsun, kendi yaşadıkları sorunların ne olduğunu kamuoyundan gizlemek amacıyla ihalenin objektifliğine gölge düşürecek iddialarda bulunmasınlar.”

stratejik boyut



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs