En Sıcak Konular

Tekne faciasının organizatörleri yakalandı!

15 Aralık 2007 16:27 tsi
İzmir,Seferihisar ilçesinde batan tekneyi organize ettikleri iddia edilen 6 kişi yakalandı.

İZMİR- İzmir'in Seferihisar ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 50 kişinin öldüğü olayla ilgili düzenlenen operasyonda, kaçak geçiş organizasyonunun elebaşı olduğu ileri sürülen zanlıyla olaya karıştığı iddia edilen 6 kişi yakalandı.

Sığacık açıklarında 5 gün önce, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isteyen Filistin, Somali, Irak, Moritanya ve Suriye uyrukluların bindiği teknenin batması ve 50 kişinin cesedinin bulunmasının ardından, polis ve jandarma ekiplerinin olayla ilgili çalışması sürüyor. Selçuk ilçesinde karaya vuran ve sol kolunda ''Canım anam Nur'' dövmesi yer alan cesedin Hüseyin Güzelcan'a ait olduğunun belirlenmesinin ardından, kaçakları yurt dışına götürmeye çalışan organizatörlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları yoğunlaştı.

SAĞ KURTULANLARIN İFADELERİ ALINDI
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleriyle İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, olayla ilgili tüm ip uçlarını değerlendirerek, sağ kurtulan yabancı uyruklu 6 kaçağın verdiği bilgiler doğrultusunda, organizatörlerle ulaşmak için çalışmalarını sürdürdü. Bu arada, denizde bulunan ölen 50 kişi arasında tek Türk olan ve tekneyi kullandığı ileri sürülen Hüseyin Güzelcan'ın organizatörlerle bağlantısı olabileceği ihtimali üzerine, Güzelcan'ın geçmişe yönelik cep telefonu kayıtları incelendi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ ELE VERDİ
Yapılan teknik araştırma sonucu, Güzelcan'ın olaydan önce cep telefonuyla 176 kişiyle görüştüğü belirlendi. Güzelcan'ın telefon görüşmelerinin 2 gün boyunca incelenmesinin ardından olayın organizatörü olabilecek kişilerin kimlikleri belirlendi. Kimliği tespit edilen kişilerin yakalanması için çok sayıda polis ekibinin katılımıyla Basmane ve Kadifekale semtlerinde belirlenen adreslere baskınlar düzenlendi. Operasyonda M.A. (41), M.G. (39), M.B. (26), H.A. (36), M.O. (25), A.K. (41) ve M.D. (27) yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 95 kişiye ait sahte geçici ikametgah belgesi, çok sayıda pasaport, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi mührü, 2 can yeleği, kaçak geçişlerde kullanılan 2 minibüs ve bir miktar döviz ele geçirildi.

BARINMALARINA YARDIMCI OLMUŞLAR
Gözaltına alınarak sorgulanan şüphelilerden M.A'nın, 50 kişinin öldüğü kaçak geçiş organizasyonunun elebaşı olduğu iddia edildi. Şebekenin ''kasası'' olduğu da öne sürülen M.A'nın, olaydan sağ kurtulan 6 kaçak tarafından teşhis edildiği de öğrenildi. 6 kaçağın, denize açılmadan önce paraları M.A'ya verdiklerini söyledikleri bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden A.K'nin kaçakların ulaşımını, M.D'nin kaçakların İzmir'de barınmasını sağladığı ileri sürülürken, H.A, M.O, M.B. ve M.G'nin de olaya karıştıkları iddia edildi.

Alo-158 sahil güvenlik hattının güvenlik ihbar/talep hattına, 9 Aralık günü, ''Ürkmez Doğankent Sitesi sahili açıklarında denizden insan sesleri geldiği'' yolunda ihbar yapılması üzerine başlayan çalışmalarda, kaçakları Yunan adalarına yasa dışı yollardan taşıyan teknenin Sığacık açıklarında battığı belirlenmişti. 6 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı olayda, düne kadar 50 ceset bulunmuştu. Kaçakları taşıyan teknenin, 8 Aralık akşamı denize açıldığı tespit edilmişti.

gazeteport

 
 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs