906090 Sabırlıdır, şefkatlidir, seks yapar! | " /> 906090 Sabırlıdır, şefkatlidir, seks yapar! | "/>

En Sıcak Konular

906090 Sabırlıdır, şefkatlidir, seks yapar!

15 Aralık 2007 15:52 tsi
906090 Sabırlıdır, şefkatlidir, seks yapar! İşin chip’i çıktı. Yapay yaşam, yapay zeka ve yapay seks… Metalik tat var ağzımızda. Eskiden mutfakta kullandığımız robotlar artık yatağımıza girdi. Ve birileri bıkmadan, usanmadan tekrarlıyor: Robotları seveceksin, robotlarla sevişeceksin. So

İki yıl önce "Alman mucit kadın seks robotu yaptı" haberi dünyada ve Türkiye'de bir hayli yankı yaratmış, özelikle erkekler aleminde enterasan bakış açıları sergilenmişti. Haber yine Almanya'dan ama bu kez hem ürün çok daha komplike, hem de sadece erkekleri ilgilendirmiyor. Bilim dünyasının seks robotları konusundaki son "dev hizmeti"nin adı Andy.
Andy'nin vücut ölçüleri 101-56-86. Erkeklerin bir kadından en çok isteyeceğ" şeye sahip; sınırsız sabır. En azından, Almanya'nın Nürnberg şehri yakınlardaki "İlk Androidler" isimli üretici firmanın iddiası böyle. Andy'nin başka özellikleri de var. Nabzı atıyor, kalçaları hareket ediyor ve vücut ısısı isteğe göre ayarlanabiliyor. Üstelik daha önce yapılan seks robotu gibi uzaktan kumandayla değil, kendi başına hareket edebiliyor.

ROBOTLARLA SEKS

Britanyalı bilim adamı ve yapay zeka uzmanı David Levy, yüksek teknoloji seks oyuncağı Andy üzerine yaptığı akademik çalışmanın yeni dünya düzeninin habercisi olduğunu söylüyor. Robotlarla aşk ve seks fikrinden çok etkilenen Levy, erkek ve kadın robotların yakın gelecekte sevgili ya da hayat arkadaşı olabileceklerini öngörüyor. Aynı zamanda Satranç şampiyonu ve Uluslararası Bilgisayar Oyunları Birliği Başkanı olan Levy'nin yeni bir kitabı yayımlandı: "Robotlarla Aşk ve Seks: İnsan-Robot İlişkisinin Evrimi."
Ona göre bir gün insanlar yaygın bir şekilde robotlarla sevişmeye başlayacak. Sevgili, eş
ya da arkadaşın yapay olması her ne kadar insanların ilişki algısına ters düşse de, Levy'ye göre robotlar ileride becerileriyle ve duygusallıklarıyla insana oldukça çekici gelecek. Bunun sadece zaman meselesi olduğunu belirten Levy, teknolojik gelişmelerde ilerleme kaydedildikçe makinaların insansı özelliklerinin artacağını, dolayısıyla insanlarla robotlar arasında gelişecek aşk ve seks ilişkisinin kaçınılmaz olacağını söylüyor.

MİTOLOJİDE VAR

Robotlarla seks fikrinin ortaya çıkması aslında çok eskiye dayanıyor. İlk örnek olarak da
Yunan mitolojisinde anlatılan bir hikâye gösteriliyor. Bu hikâye şöyle: Heykeltraş Pygmalion fildişinden kendi ideal kadınının heykelini yapar. Daha sonra tanrıça Afrodit'e yakararak Galatea ismini koyduğu heykele can vermesini ister. Afrodit, onun dualarını kabul eder. Galatea, heykeltraşının dudaklarına kondurduğu öpücüğe karşılık verir ve evlenirler.
Bilimadamı Levy, söz konusu seks olunca robotların rahatlıkla insanların yerini alabileceğini söylüyor. Homo sapienlerin seks oyuncaklarına ilgisini belgelemek için erotik mekanizmaların tarihi üzerine kapsamlı araştırmalar yapan Levy, saat mekanizmasıyla ve buhar makinasıyla çalışan ilk vibratörlere ait belgeler buldu. Bunlardan biri Almanya'nın Leipzig kentinde 1962 yılında kadınlar için tasarlanmış pedalla çalışan bir mastürbasyon aleti.bir diğeri 17. yüzyıl Japonya pornografi antolojisinde geçen bir terim olarak "şehvet uyandıran gezgin yastık."

ŞEFKATLİ ROBOTLAR

İki yıl önce Japon robot uzmanı Hiroshi Ishiguro tarafından tanıtılan "Repliee Q1" isimli robot insanlık tarihine ilk kadın robot olarak geçmişti. Repliee Q1, göz kapaklarını oynatabiliyor, tıpkı bir insan gibi ellerini hareket ettirebiliyor ve dokunmaya karşılık veriyordu. Levy'ye göre, bazı temel insani edimleri gerçekleştiermeyen robotların önündeki en büyük engellerden biri insanları birbirinden ayırt edemiyor olmaları. Bu yönde gelişmelerin hızlanacağını söyleyen Levy, empati, espri yeteneği, şefkat ve sevgi gibi insani özelliklerin robotlara aşılanmasının sadece basit bir teknolojik detay ve an meselesi olduğunu söylüyor.

DER SPIEGEL / Taraf



Bu haber 3,266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs