Kayıp üsteğmen skandalında son perde! | " /> Kayıp üsteğmen skandalında son perde! | "/>

En Sıcak Konular

Kayıp üsteğmen skandalında son perde!

15 Aralık 2007 15:21 tsi
Kayıp üsteğmen skandalında son perde! Taraf'ın dört gün önce attığı ve peşini bırakmadığı "Tabip Üsteğmen PKK operasyonunda dağda unutuldu" haberine askeri yetkililerden 4 gün gecikmeyle bir açıklama geldi. Jandarma açıklaması üsteğmenin firar ettiğini ima ediyor ama üsteğmenin firar etmek

Mehmet Baransu / Taraf

 Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği önceki gün gece yarısı açıklama yaparak  “Üsteğmeni dağda unuttular” haberini adeta hem doğruladı hem yalanladı. Üsteğmenin kayıp olduğunu doğrulayan komutanlık açıklamasında "Tabip Üsteğmen Uluğ’un bulunması amacıyla tüm bölgede yoğun arama faaliyeti icra edilmekte olup, bu ana kadar kendisine ait bir ize rastlanmamıştır" dendikten sonra üsteğmenin firar ettiği ima ediliyor: "Olayla ilgili çok yönlü araştırmalara devam edilmektedir. Mevcut bilgiler ışığında Tabip Üsteğmen Uluğ’un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceği değerlendirilmektedir.”
Ancak Tabip Üsteğmen'in sözleşmeli olduğu ve altı ay önce orduyla yeniden sözleşme imzaladığı bu sözleşmenin de 2015 yılına kadar olduğu göz önüne alındığında "firar etme" ihtimalinden bahsedilmesi pek mümkün görünmüyor. Bu ihtimal mümkün olsa bile sağlık sorunları olduğu da bilenen Tabip Üsteğmen'in firar için kötü hava koşullarının olduğu bir dağ başını seçmesi oldukça düşündürücü.

AİLEYE BAŞKA Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklama ile aileye verilen bilgiler arasında da önemli çelişkiler göze çarpıyor. Jandarma açıklamasında Üsteğmen M. Fatih Uluğ’un geceleyin üste kaybolduğu iddia edilmesine rağmen,  Genelkurmay’dan ailenin evine giden bir yüzbaşı, Uluğ'un babasına “Oğlunuz intikal sırasında arkada kalmış. Çantasını da bir asker taşıyormuş. Elinde yalnızca silahı varmış. Yürüyüş esnasında arkaya döndüklerinde oğlunuzun olmadığı anlaşılmış. Yakında işlek bir yol geçtiği için firar etme ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi.
Yine açıklamada “Yapılan yaklaşık üç günlük operasyon sırasında bölgede hiçbir terörist ile karşılaşılmamış, herhangi bir temas veya görüntü alma olmamış” denmesine karşın yine Genelkurmay yetkilisi aileye  “PKK da kaçırmış olabilir” dedi.

ACİL TAYİN Öte yandan kayıp üsteğmenin Şırnak Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan eşi Feray Uluğ'un Ankara'ya tayini çıktı. 7 Aralık’ta rapor alarak izne ayrılan Feray Uluğ altı ay önce Şırnak’tan tayinini istemişti. Daha önce Taraf'a açıklama yapan Şırnak Vergi Dairesi Müdürü Fatma Sarıkaya 'nın da bayrama kadar izne ayrıldığı öğrenildi.

MECLİS'E GELİYOR Kayıp üsteğmen Fatih Uluğ'un durumu TBMM gündemine geliyor. Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Akın Birdal, üsteğmenin durumunu yakından incelediklerini belirterek, önümüzdeki günlerde yapılacak ilk toplantıda konuyu komisyon gündemine getirerek açıklığa kavuşturulmasını talep edeceğini söyledi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın yaptığı açıklamanın tatmin edici olmadığını da ifade eden Birdal, açıklamada 'Firar' ihtimalinin öne çıkarılmasını "sorumluluğu azaltmaya yönelik bir çaba" olarak niteledi.

VATAN SAĞOLSUN DEMİYORUM , DİĞER OĞLUMU GÖNDERMİYORUM

Üsteğmen Fatih Uluğ'un kaybolma haberini ortaya çıkaran Taraf'a ilk gün konuşan ve daha sonra gelen baskılarla sessizliği tercih eden Anne Nejla Uluğ şöyle demişti: Oğlum tecili bitmeden kendisi gitti askere şimdi de "firar etti" diyorlar. "Kaçırılmadı, her tarafı aradık bulamadık, ölmüş olsaydı bulunurdu" diyorlar. Eğer yaşıyorsa, gazetenizi okursa ortaya çıksın, bize ulaşsın, yoksa dayanamayacağım. Vatan sağolsun demiyorum. Neden komutanların, bakanların çocukları orada askerlik yapmıyor. Şimdi küçük oğlumu askere istiyorlar. Bu oğlumu bulamazlarsa kesinlikle askere göndermem.



Bu haber 4,576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,930 µs