En Sıcak Konular

Polis cinayeti fotoğrafla çözdü!

15 Aralık 2007 15:14 tsi
Konya'da Aslım çöplüğünde, dün tek bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulunan ve üzerinden kimlik çıkmayan kadının saçları taranarak çekilen fotoğrafı, bilgisayarda düzenlenerek polis ekiplerine dağıtıldı. Cinayetin, hayatlarını fuhuş yaparak kazanan 2 ka


Edinilen bilgiye göre, cesedi çöplükte bulunan kadınla ilgili çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemede, cesedin bulunduğu alanın yakınlarındaki bir elektrik direği yanında, mavi renkli Şahin marka bir otomobile ait tampon parçaları ve mavi renkli boya döküntüleri tespit etti.
Polis, Konya'da aynı marka ve renkteki 300 otomobilin tamamını taradı, ancak söz konusu araca ulaşamadı. Aracın Konya'ya kayıtlı olmayabileceği düşünülerek çalışmalar başka yönlere kaydırıldı.

SAÇLARINI TARAYARAK FOTOĞRAF ÇEKTİLER
Üzerinde kimlik çıkmayan kadının yakınlarından da kayıp müracaatı gelmedi. Kimlik bilgilerine ulaşmak isteyen polis, kadının saçlarını tarayarak vesikalık fotoğrafını çekti. Bilgisayarda, fotoğraftaki solgun yüze renk verilip, kapalı gözlerin yerine gözler ilave edildi. Daha sonra bu fotoğraf Konya'da 24 polis ekibine dağıtıldı.

Özellikle birahanelerde yoğunlaşan çalışma sonunda, Konya Otogar'ı civarında bir birahane çalışanı, kadını fotoğraftan tanıdı. Böylece polis, kadının “Seda” takma ismiyle bilinen, Konya'da bir birahanede konsomatris olarak çalışan, aynı zamanda fuhuş yaptığı öne sürülen Nazlı Karakuş (37) olduğunu belirledi.
Nazlı Karakuş'un evinin çevresinde istihbarat çalışması yapan polis, eve Şahin marka araçla sıkça gelip giden Nuri Yaşar M'ye (24) ulaşarak, söz konuşu kişiyi gece yarısı evinde gözaltına aldı.

Suçunu itiraf ettiği öğrenilen Nuri Yaşar M'in ifadesinden yola çıkılarak, cinayetin işlendiği sırada olay yerinde bulunan Çiğdem O. (23) Konya'da, Yüksel Y. (32) ise Aksaray'ın Eskil ilçesinde yakalandı.
İki erkek şüphelinin, Aksaray'ın Eskil ilçesinde bir köydeki bağevinde
düzenlenen çok sayıda kişinin katıldığı “aleme”, Nazlı Karakuş ile
Çiğdem O'u götürdükleri, Konya'ya dönerken Nazlı Karakuş'un “iş karşılığı” alınan 500 YTL'den payını istemesi üzerine tartışma çıktığı belirlendi.
Konya'ya gelen aracın Aslım Çöplüğü'ne yöneltildiği, araçtan inen kişiler arasında yaşanan tartışma sonucu iki erkek şüpheliden birinin Karakuş'u bıçakladığı, daha sonra paniğe kapılan şüphelilerin aynı araca binerek, direğe çarptıktan sonra olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.
3 şüpheli, Konya Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgularının ardından
Konya Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 23 yaşındaki Çiğdem O'nun 2
çocuk annesi ve yaklaşık 7 aylık hamile olduğu belirtildi.
Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da Konya Asayiş Şube Müdürlüğü binasına gelerek, cinayeti çözen Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ve ekibini tebrik etti.
Tuzcu, “Amacımız cinayetin işlenmemesi, ancak maalesef az da olsa cinayet işlenebiliyor. Çöplük cinayetini, teşkilatımızın medarı iftiharı Cinayet Büro Amirliği ekipleri gece gündüz demeden çalışarak kısa süre içinde çözdü. Maktul, bir birahanelerde çalışan fuhuşla iştigal eden bir kadın. Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Bey'i ve arkadaşlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Konya'nın merkez Karatay ilçesi Aslım Çöp Depolama Alanı'nda dün 25-30 yaşlarında, kalbinden bıçaklanmış halde bir kadının cesedi bulunmuş, cesedin üzerinden herhangi bir kimlik belgesi çıkmamış, cinayetle ilgili çalışma başlatılmıştı.

 



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs