En Sıcak Konular

İngilizce konuşurken daha rahat hisseden Bakan kim?

15 Aralık 2007 14:40 tsi
İngilizce konuşurken daha rahat hisseden Bakan kim? Dünyanın önde gelen dergilerinden The Economist, bu sayısında Türk kabinesinden bir bakana yer verdi. Dergiye Şakira hayranı olduğunu söyleyen bakan, İngilizce konuşurken kendisini daha rahat hissettiğini açıkladı!

Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden The Economist, son sayısında Türk ekonomisini değerlendirirken Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’le ilgili değerlendirmelere de yer verdi. “Türk ekonomisi iyi gidiyor ancak kırılgandır” diyen The Economist, 2001 yılında 10. Cumhurbaşkanı Sezer dönemin başbakanı Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattığında Türk ekonomisinde savaştan sonraki en büyük krizin tetiklendiğini anımsattı.

DIŞ ÇAPALARI SEVER

Türkiye’nin, bu yıl bir dizi siyasi kargaşa yaşamasına rağmen, 2001 yılının aksine tüm bu türbulanslar sırasında piyasaların bundan pek de etkilenmediğini kaydetti. The Economist, haberinin önemli bir bölümünü de Devlet Bakanı Şimşek’e ayırdı. Dergi, hem Şimşek’in açıklamalarına yer verdi hem de portresini çizdi. Merrill Lynch’ten transfer edildiği belirtilen Şimşek’in “Piyasalar, dış çapaları sever” sözlerine dikkat çeken The Economist, Şimşek’in Türkiye’nin dış şoklara bağışıklığının olmadığını kabul ettiğini yazdı.

SORUMLU TUTULABİLİR

Şimşek’in ufukta bir kriz görmediğini kaydeden dergi, Şimşek’in başlıca işinin hükümetin reforma olan bağlılığı için test oluşturan sosyal güvenlik reformunun geçmesini sağlamak olduğunu öne sürdü. “Sayın Şimşek’in gerekeni yapmak için iradesi ve zekâsının olduğuna pek kuşku yok” ifadesini kullanan dergi, ekonominin daha da yavaşlaması ve yabancı yatırımcıların korkması halinde bundan Şimşek’in sorumlu tutulmasından kaygı duyulduğunu belirtti. Bazı siyasi gözlemcilerin 40 yaşındaki Şimşek’in yeterli etkinliğe sahip olmamasından kaygı duyduklarını belirten dergi, “AKP siyasetinde yenidir. Onun hızlı yükselişi, parti içerisinde biraz kıskançlık yarattı” yorumunu yaptı. The Economist, Şimşek’in, sadece Amerikan eşi olan bir yatırım bankacısı olarak değil aynı zamanda 6 yaşına kadar Türkçe öğrenmeyen, çok yoksul bir aile çocuğu olarak hükümette farklı bir şahsiyet oluşturduğunu belirtti.

ŞAKİRA HAYRANI

Dergi, Şimşek’in İngilizce konuşurken kendisini daha rahat hissettiğini kendisinin de kabul ettiğine dikkat çekerken “Şakira’nın büyük bir hayranıdır ve bir süre önce yapılan bir bakanlar kurulu toplantısı sırasında bütçeden söz ederken içi görünen anlamına gelen transparan kelimesini yanlış kullanarak gülümsemelere yol açtı” diye yazdı. Dergi, Şimşek’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenine tam sahip olduğunu vurguladı.

Akşam



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs