En Sıcak Konular

Marco özel jetle döndü, limuzinle karşılandı

15 Aralık 2007 14:10 tsi
Türkiye’de 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Alman genci Marco W’nin tutuksuz yargılanmasına karar verilerek Almanya’ya dönmesi, tüm Alman basınında geniş şekilde ele alındı. Dün Alman tv ka

 Nürnberg havaalanının sözcüsü Reto Manitz, bu konuda Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, Alman gencini taşıyan uçağın yerel saatle 01.27’de alana indiğini doğruladı.
      Uçağın içine giren polislerin önce uçakta bulunan 8 kişinin kimliklerini kontrol ettikleri, daha sonra bu kişilerin dışarda bekleyen bir limuzine ve bir taksiye binerek, bilinmeyen bir yere gittikleri belirtildi. Bu kişilerin kimlikleri hakkında açıklama yapılmadı.
      Alman gencinin avukatı da, gencin ailesiyle birlikte 1 hafta gizli tutulan bir yerde dinleneceğini açıkladı.
      Alman gencini cezaevinde ziyaret eden Öger Tours turizm şirketinin sahibi ve Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger de, Alman ikinci televizyon kanalı ZDF’ye yaptığı açıklamada, bağımsız Türk yargısına hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığını, bazı Alman politikacıların yargıya müdahale etmeye çalışmalarının da Alman gencinin serbest bırakılmasını daha da zorlaştırdığını ifade etti.
      Almanya’nın başkenti Berlin’de yayınlanan B.Z gazetesi, "Türkiye’deki cezaevinde 247 günden sonra - Marco en nihayet serbest" başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karardan sonra Alman gencin babası Rolf J’nin mutluluktan ağladığını, İngiliz kızın avukatınınsa karara itiraz ettiğini belirtti.
      Berliner Kurier gazetesi de, birinci sayfadan "En nihayet serbest" başlığıyla verdiği haberde, Alman gencinin hemen ilk fırsatta Almanya’ya uçtuğunu, ancak hakkındaki davanın devam ettiğini yazdı.
      Alman gencinin memleketi olan Uelzen kentinde vatandaşların sevinçten sokaklara dökülerek eğlendikleri, gencin davasınaysa 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren devam edileceği kaydedildi.
      Bild gazetesi de birinci sayfadan verdiği haberde, Alman gencinin "gizli bir uçuşla" evine döndüğünü, mahkeme yargıcı Abdullah Yıldız’ın, davayla ilgili olarak daha fazla bilgiye sahip olmak istediğini, bu süre içinde de gencin göz altı hapsinde tutulmasını uygun görmediğini ifade etti.
      Berliner Morgenpost gazetesi de haberi birinci sayfadan "247 günden sonra Marco serbest" başlığıyla verirken, haberi yine birinci sayfadan "Marco evine dönebilir" başlığıyla veren Frankfurter Rundschau gazetesi de Alman gencinin yakınlarının ve dostlarının Uelzen kentinde mahkeme kararını büyük bir coşkuyla kutladıklarını, ancak davanın 1 Nisan 2008 tarihinde devam edeceğini belirtti.
      Die Welt ve Frankfurter Allgemeine gazeteleri de Alman gencinin serbest bırakılmasına haberlerinde geniş şekilde yer verdiler. Çok sayıda Alman televizyon kanalı da Alman gencinin davasını anlatan programlar yayınladı.

 

Milliyet



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,447 µs