3 milyon YTL harcadı! | " /> 3 milyon YTL harcadı! | "/>

En Sıcak Konular

Fener seyircisi CSKA maçında 3 milyon YTL harcadı!

15 Aralık 2007 11:29 tsi
Fener seyircisi CSKA maçında 3 milyon YTL harcadı! Fenerbahçe’nin CSKA’yı 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıktığı gece Şükrü Saracoğlu Stadı ve çevresinde yaklaşık 3 milyon YTL’lik bir ekonomi oluştu. Stat çevresi ve Kalamış’daki cafe ve restaurantlar doldu, 8 b

Mestafa Kutlay'ın Hürriyet'teki haberi:

FENERBAHÇE’nin CSKA Moskova takımını 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi’nde kırdığı ’en yüksek puanla tur atlama’ rekoru, kulübün gelirlerine de yansıdı. Fenerbahçe-CSKA maçının Şükrü Saracoğlu Stadyumu ve çevresinde yarattığı bir gecelik tüketim hacmi 3 milyon YTL’ye ulaştı. Bu Fenerbahçe’nin CSKA’yı yenerek üst tur vizesi alması nedeniyle UEFA’dan alacağı 2.2 milyon Euro ya yakın bir rakam.

FENERİUM REKORU: Güvenlik nedeniyle Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bulunan Fenerium mağazasının maçtan yaklaşık 1.5 saat önce kapatılmasına rağmen, günlük satış 4 kat artarak 400 bin YTL’ye ulaştı. 30 bini kombine olarak satılan stada o gün kombine sahipleri dışında bilet alarak giden yaklaşık 20 bin kişi de Fenerbahçe’nin kasasına 1.5 milyon YTL koydu. Fenerbahçe Kulübü yöneticileri o gece Fenerium mağazasının saat 20.15’de kapatılmasının nedeni olarak, Fenerium içinden Maraton tribününe olan geçişi gösteriyorlar. Fenerbahçe yöneticileri, stad giriş güvenliğinin sağlanabilmesi için mağazanın maç başlangıç saatinden 1.5 saat önce kapatıldığını kaydediyorlar.

RESTORANLAR DOLDU: Stad çevresi ve Kalamışta’ki Develi, Chocolate, Divan Pub gibi popüler mekanlar, otoparklar doldu taştı. Bu popüler restoranların yanısıra stad çevresindeki büfe ve marketlerde tüm raflar boşaldı. Çevredeki marketler yüzlerce kasa bira satışı yaptı. Kızıltoprak trafik ışıklarının bulunduğu bölgedeki kafe, pastane ve lokantalar havanın soğuk olmasına rağmen kaldırımlara masa koyarak hizmet verebildi. Fenerbahçe’nin rekor gecesinin stad çevresindeki restorantlarda yaklaşık 900 bin YTL’lik bir harcamaya neden olduğu tahmin ediliyor.

OTOPARKA 80 BİN YTL: Ortalama 8 bin kişi maça aracı ile gitti ve bu da araç başına ortalama 10 YTL üzerinden yaklaşık 80 bin YTL’lik otopark harcamasına neden oldu. Böylece, stad gelirleri ile birlikte CSKA galibiyetinin Kadıköy ekonomisine katkısı yaklaşık 3 milyon YTL oldu.

30 BİN KOMBİNE: Fenerbahçe’nin CSKA maçında tribün geliri hesaplanırken kombine kart sahipleri dışındaki bilet satışları dikkate alındı. 30 bin taraftarına kombine kart satışı yapan Fenerbahçe, CSKA maçında da yaklaşık 20 bin kombine sahibi olmayan taraftarına bilet sattı. Böylece, kombine kart sahipleri dışındaki taraftarlardan elde edilen stadyum geliri 1.5 milyon YTL düzeyinde gerçekleşti. Yıllık kombine geliri üzerinden yapılan kaba bir hesapla, 20 bin biletli taraftar dışında kombine kart sahipleri sayesinde de 1 maçlık yaklaşık 1.2 milyon YTL’lik gelir elde edildi.

100 bin Fenerbahçe taraftarı kart aldı

FENERBAHÇE Kulübü’nün Taraftar Kart Organizasyonu, yüzbin taraftarı geçti. Yüzbininci kart, UEFA başkanı ve ünlü futbolcu Platini’nin Fenerbahçe Stadı’na yaptığı ziyaret sırasında kendisine verilmişti. Fenerbahçe Taraftar Kart’ın çağdaş bir teknoloji ile üretildiğini belirten Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, şöyle devem etti: "Taraftar Kart sadece bir kart değil tüm bilgileri içeriyor. Stada girenler kiosklara kartını kullanarak ekranda oturacağı yeri görebiliyor. Tüm harcamaları ve Fenerium alışverişlerin taraftar kartla yapılması için alt yapı çalışmaları yapılıyor. Taraftar Kart sayesinde 100 bini aşkın Fenerbahçe taraftarının profil bilgileri dijital ortamda depolandı. Bu kartla, taraftarın Fenerbahçe aidiyet ihtiyacı tatmin ediliyor, kulüp ve renkleri ile bütünleşmesi sağlanıyor."

Fenerbahçe borsanın da en değerli kulübü

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde en yüksek puanla tur atlayan Türk takımı ünvanını alan Fenerbahçe, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın da en değerli futbol kulübü durumunda. Dün itibarı ile Fenerbahçe’nin piyasa değeri 781.2 milyon YTL düzeyinde. Fenerbahçe bu değer ile borsadaki en yakın takipçisi Galatasaray’dan 3 kat daha değerli. Galatasaray’ın piyasa değeri 198.4 milyon YTL. Borsa sıralamasında Trabzonspor 182.5 milyon YTL ile üçüncü, Beşiktaş ise 80.4 milyon YTL ile dördüncü sırada bulunuyor. Fenerbahçe, 781 milyon YTL’lik piyasa değeri ile diğer üç futbol kulübünün toplam piyasa değerinin de yaklaşık iki misli bir piyasa değerine sahip bulunuyor. Fenerbahçe dışındaki üç futbol kulübünün toplam piyasa değeri 460 milyon YTL düzeyinde.



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs