En Sıcak Konular

Eroinman PKK!

15 Aralık 2007 10:14 tsi
Eroinman PKK! Avrupa'daki zehir ticaretini kontrol eden PKK, terör saldırılarını uyuşturucu geliriyle finanse ediyor. Kapıkule'de bir TIR'da yapılan aramada PKK'ya ait 58 kilo eroin ele geçirildi. Bununla birlikte PKK'ya ait son bir yılda yakalanan uyuşturucu hacm

Sınır kapısında durdurulan bir TIR'da yapılan aramada PKK'ya ait olduğu tespit edilen 58 kilo eroin yakalandı. Romanya polisiyle birlikte yapılan Maske adlı operasyonda uyuşturucu sevkiyatını organize eden terör örgütünün Romanya ve Moldova sorumlularının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, son bir yılda terör örgütüne ait yaklaşık 500 kilo eroin, 2 ton esrar ele geçirdi.

Türkiye'de masum sivilleri öldüren terör örgütü PKK, Avrupa'da en etkili mafya örgütlenmesi olarak görülüyor. Terör örgütü, Avrupa'da da uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, çocuk kaçırma, haraç ve gasp gibi organize suç eylemlerini yürütüyor. Buradan elde ettiği geliri ise Türkiye ve Irak'ın kuzeyindeki terörist faaliyetler için kullanıyor. BM Uyuşturucu ve İlgili Suçlar Dairesi'nin 27 Haziran'da Cenevre'de açıkladığı rapora göre PKK'nın Afganistan'dan gelen eroin, Türkiye, Yunanistan, İtalya ve Romanya üzerinden Avrupa'ya taşınıyor ve örgüt mensupları tarafından pazarlanıyor. Avrupa'daki uyuşturucu pazarını kontrol eden terör örgütü PKK'nın yıllık geliri ise 300 milyon doları buluyor. Türkiye, uyuşturucu ticaretinde köprü görevi yaparken güvenlik güçleri son yıllarda zehir tacirlerine karşı büyük başarılar elde etti. Bunlardan biri ise dün Kapıkule'de gerçekleştirildi.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Romanya polisinin işbirliğinde gerçekleştirilen Maske operasyonu 10 ay önce başladı. Şebekenin telefonlarını takibe alan polis, Romanya ve Moldova'da PKK sorumluları oldukları belirlenen T.E. ve M.Ç.'nin Türkiye üzerinden büyük bir eroin sevkiyatı yapacağını ortaya çıkardı. Şebekenin İstanbul, Hakkari ve Edirne bağlantılarını belirleyen polis, eroinin de İran'dan Türkiye'ye getirildiğini saptadı. İstanbul'da uyuşturucu yüklenen TIR'a Kapıkule'de operasyon düzenlendi. Romanya'ya gümrüklü yük taşıyan aracın 'zula' bölümlerinde 58 kilo eroin ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ikinci ayağında, Romen polisi uyuşturucuyu teslim alacak iki kişiyi yakaladı. Zanlılardan T.E.'nin PKK'nın Romanya sorumlusu, M.Ç.'nin de Moldova sorumlusu olduğu öğrenildi. PKK'lıların, uyuşturucuyu Romanya'dan Almanya ve Hollanda'ya götürüp pazarlayarak örgüte finans sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.

Bir yılda PKK'ya ait 2 ton uyuşturucu ele geçirildi

11 Şubat: Bingöl'ün Genç ilçesinde 6 evde yapılan aramada 452 kilogram toz esrar.

23 Şubat: İstanbul'da yurtdışına gönderilmek üzere siyah poşetler içinde hazır bekletilen 208 kilo eroin.

20 Mayıs: Van'da il jandarma ekiplerinin baskınıyla 35 kilo 700 gram eroin.

5 Eylül: Van Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen 3 operasyonda, 947 kilogram esrar, 86 kilo 505 gram eroin olmak üzere toplam 1 ton 33 kilo 505 gram uyuşturucu.

12 Kasım: Van'da Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen 2 ayrı operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait olduğu tespit edilen 190 kilo toz esrar.

06 Aralık: Van Emniyet Müdürlüğü'nün 6 aylık çalışması sonrası 102 kilogram esrar.

14 Aralık: Kapıkule Sınır Kapısı'nda durdurulan TIR'da 58 kilogram eroin.



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs