En Sıcak Konular

TBMM'de "batık banka" düellosu

14 Aralık 2007 16:39 tsi
TBMM'de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 57 Hükümet döneminde TMSF'ye devredilen 22 bankanın, devir tarihi ile tasfiye tarihi arasında geçen sürenin Hazine'ye maliyetinin 27.7 milyar dolar olduğunu açıkladı. TBMM'de başlayan bankaları ki batır


TBMM Genel Kurulu'nda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 57 Hükümet döneminde TMSF'ye devredilen 22 bankanın, devir tarihi ile tasfiye tarihi arasında geçen sürenin Hazine'ye maliyetinin 27.7 milyar dolar olduğunu açıkladı. Ekren, "Buna görev zararlarını da eklerseniz bu maliyet 28.7 milyar dolara çıkıyor'' diye konuştu.

BANKA BATIRANIN ALLAH BELASINI VERSİN...

Bunun üzerine milletvekilleri arasında "bankaları kim batırdı tartışması" çıktı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bankaların batmasıyla ilgili yolsuzlukların araştırılması için dokunulmazlıkların kaldırılmasını önerdi. ''Evinin duvarı camdan olanın, başkalarının evine taş atma hakkı yoktur'' diyen Şandır, ''Biz, bu adamları yakaladık. Hapse attık. Sizin Genel Başkanınız, bizim hapse attığımız bankacıların ayağına kendi helikopterleriyle gittiler. Halis Toprak'ın helikopteriyle Bozüyük'e giden Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Burada batık bankaların sahipleriyle neyi konuştu? Bankaları batıranın Allah belasını versin. İmar Bankasını niye batırdınız o zaman?'' diye konuştu. MHP'li Şandır, batık bankalar konusunda MHP'nin suçlanmasına isyan ettiğini, doğrunun söylenmemesini kınadığını kaydetti.

AÇIKLAMAZSAN ALÇAKSIN

AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya da, kendi partisi dışındaki bütün partilerin bankaların batmasında suçlu olduğunu iddia etti. İmar Bankasından 6 milyar doların bir günde veya 5 ayda gidemeyeceğini ifade eden Kaya, ''Bunu bilenler bilir'' dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, ''İstifa ettin'' diye laf atmasına sinirlenen Kaya, ''Sende istifa et. Senin yaptığın yolsuzlukları da biliyoruz. Yaptıklarını söyle... Ben Bu Kemal Anadol'un sosyalistliğini de bilirim...'' diye konuştu. CHP'li Anadol'un, ''Bir şey biliyorsan da açıklamazsan alçaksın'' sözlerine AKP'li Kaya, ''Sen de istifa etmezsen namertsin'' diye cevap verdi. ''Çeteci'' diye laf atılması üzerine Cemal Kaya, ''Merak etmeyin, çeteciliği sizden öğrendik'' dedi. Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in her gün Tunceli'nin sorunlarını gündeme getirirken bugün Kentbank'ın haklarını savunduğunu öne süren Kaya, ''Mustafa Süzer ile Tunceli halkını yan yana getiriyor... Bunu savunacak en son kişisin'' diye konuştu. Kaya, kendisine laf atan CHP Grup Başkanvekili Anadol'a ''Bam telinize mi bastım'' diye karşılık verdi.

İNTİHAR EDECEK KADAR FAZİLETLİYİM

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Anadol da haksız, insafsız, kendisi hakkında suç teşkil eden ifadeler kullanıldığını söyledi. Anadol, ''Ben, sadece siyasi hayatımın değil, bütün hayatımın hesabını vermeye hazırım. Herhangi bir şekilde cezai, hukuki bir dosyam mevcut olup da bunun hesabını veremiyorsam, milletvekilliğinden istifa değil, intihar edecek kadar faziletli insanım'' dedi. ''Dinime küfür eden bari Müslüman olsa'' diye bir söz olduğunu, AKP'li Cemal Kaya'nın, Beyaz Enerji davasında yargılanmaktan dokunulmazlık sayesinde kurtulduğunu savunan Kemal Anadol, Kaya'yı, kendisine yönelik iddiaları ispat etmeye davet etti. CHP'li Anadol, Kaya'nın iddialarını ispat edememesi durumunda, yargıda hesap soracağını söyledi.

BEYAZ ENERJİ'DEN MAHKUM OLMADIN MI?

Söz alarak, Anadol'a hakarette bulunmadığını ifade eden Cemal Kaya'ya, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ''Beyaz Enerji Davasında mahkum oldun mu olmadın mı?'' diye sordu. AK Parti'li Kaya ise ''Evet-hayır oyunu oynamıyoruz'' karşılığını verdi. Konuşmasının ardından CHP sıralarına doğru yönelen Kaya'yı, AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün araya girerek uzaklaştırdı. Daha sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ''CHP'nin herhangi bir bankanın batırılmasında en ufak bir payı olduğunu ispat etsinler, biz grup olarak istifa ederiz. Unutulmasın ki CHP uzun süredir muhalefettedir'' dedi.

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün de söz alarak, bankaların hortumlandığı sırada dönemin hükümetinin gözünü dört açmadığını söyledi. Ergün, ''O dönem devlet ya gözünü yummuş veya kafasını öte yana çevirmiş'' diye konuştu. Ergün, 3 Kasım 2002 seçimlerinde dönemin koalisyon ortağı partilerinin vatandaş tarafından cezalandırdığını öne sürerek, ''O dönem başbakan yardımcısı olan bir koalisyon ortağı partinin lideri, Berke Barajının açılışına katıldı...Vatandaş bunu görmezden geldi mi hayır... O grubun üzerine kimse gidemedi. Ama biz gittik...'' dedi. (AA) TBMM Genel Kurulu'nda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 57 Hükümet döneminde TMSF'ye devredilen 22 bankanın, devir tarihi ile tasfiye tarihi arasında geçen sürenin Hazine'ye maliyetinin 27.7 milyar dolar olduğunu açıkladı. Ekren, "Buna görev zararlarını da eklerseniz bu maliyet 28.7 milyar dolara çıkıyor'' diye konuştu.

 Gazeteport



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs