En Sıcak Konular

Hayatını, Vali'nin cebine attığı mesaj kurtardı

14 Aralık 2007 15:46 tsi
Hayatını, Vali'nin cebine attığı mesaj kurtardı Şeker hastalığından bir bacağını kaybeden ve yokluktan ötürü çoğu günlerini aç geçiren Yozgatlı Gülten Sürel'in (46) yardımına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu koştu. Vali'nin telefonuna giden mesaj sayesinde bir yardım kuruluşu devreye girdi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Terzili köyünden Gülten Sürel, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya mesaj atarak yardım talebinde bulundu. Bir bacağı kesildiği ve ileri düzeyde şeker hastası olduğu için gözleri de az gören Gülten Sürel, televizyonda numarasını duyduğu validen telefon mesajıyla tekerlekli sandalye istedi. Diyarbakır Valisi, çağrıyı alır almaz Deniz Feneri Derneği'yle irtibata geçerek aynı gün içinde talihsiz kadına yardım eli uzattı. Memleketinden İstanbul'a getirilen 46 yaşındaki Sürel'in birkaç gün içinde gözleri ameliyat edilecek. Sağlığına kavuşur kavuşmaz Hüseyin Avni Mutlu'ya giderek teşekkür etmek istediğini belirten Sürel, "Herkesten umudumu kestiğim bir zamanda valinin telefon numarasını duyunca komşumun yardımıyla mesaj attım. Bu kadar kısa sürede yardıma geleceklerini tahmin etmemiştim. Yardım için geldiklerini duyduğumda saatlerce ağlayarak Allah'a şükrettim." diye konuşuyor.

Gülten Sürel, 5 yıl önce eşini kaybetti. Şeker hastası olmasına rağmen insülin de dâhil olmak üzere hiçbir ilacını alamayınca rahatsızlığı gün geçtikçe ilerledi. Komşularının yardımıyla günlük ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Ama çoğu geceler evinde aç uyumak zorunda kalıyordu. Ayakları şişince damar tıkanması nedeniyle sol bacağı kesilip yerine protez bacak takıldı. Şekerden ötürü gözleri de az görmeye başlayınca çevresinden ameliyat olmak için yardım istedi. Ama bütün çabaları boşa giden acılı kadın, ne yapacağını kara kara düşünürken televizyondaki bir haber, hayatını değiştirdi.

Siirt'ten Diyarbakır Valiliği'ne atanan Hüseyin Avni Mutlu'nun, röportaj yaptığı yerel gazetelere kamu kuruluşları ile ilgili derdi ve sıkıntısı olanların araması için cep telefon numarasını verdiğini öğrenen Sürel, komşusunun yardımıyla mesaj yazdı. Valiye bütün sıkıntılarını anlattı. Hüseyin Avni Mutlu ise yardım derneğini arayarak Gülten Sürel'e ulaşmalarını talep etti. Deniz Feneri Derneği, Yozgat'taki köyünde talihsiz kadına ulaşarak İstanbul'a getirdi. Gözünden ameliyat edilecek olan Sürel, tedavi sonrasında tekerlekli sandalyesine kavuşacak.

Kendisine yardım eli uzatan Diyarbakır Valisi'ne minnettar olduğunu ifade eden Gülten Sürel, "Hayatta kalabilmek için büyük mücadele veriyordum. Çoğu gün yemek için bile bir şey bulamıyordum. Bir valinin beni muhatap alarak yardım etmesi beni çok duygulandırdı." diyor.

zaman



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs